• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai tapo revoliuciniais produktais, kurie pakeitė komunikavimo ir informacijos gavimo būdus. Dabar šie prietaisai yra visur, bet tai nereiškia, kad tampa nuobodūs. Portalas „Entrepreneur“ užduoda klausimą, ar išmanieji prietaisai pakeis verslo veidą?

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie išmanieji prietaisai tiek pasikeitė, kad juos galima devėti, gali būti nešiojami vietoj akinių ar net įsiūti į rūbus. „Entrepreneur“ pateikia kelis inovatyvius prietaisai, kurie šiandien gali būti praversti verslui.

REKLAMA

Akiniai „Google Glass“ yra lyg mažas ekranas, dėvimas prieš akis. „Google Glass“ turi kamerą, mikrofoną, GPS imtuvą ir bevielio ryšio galimybę. Dabar produktas yra gana brangus (1,5 tūkst. JAV dolerių) ir sunkiai prieinamas. Ateityje pasiūla didės, bet kaina turėtų išlikti gana aukšta.

Šiuo metu produktas gali suteikti „laisvų rankų“ prieigą prie kalendoriaus priminimų, statistinių ir klientų duomenų, o tai neabejotinai padidintų darbo našumą. Taip pat yra siūloma „Google Glass“ pagalba filmuoti naujas produktų reklamas, nes tai iš pirmojo asmens perspektyvos kuriamas patyrimo pojūtis.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas dėvimas prietaisas yra „FitBit“. Jis veikia panašiu principu kaip žingsnius skaičiuojantis įtaisas, tačiau šis dar turi prieigą prie bevielio ryšio. „FitBit“ galima įsidėti į kišenę arba nešioti ant riešo.

Prietaisas matuoja judėjimą, apkaičiuoja miego trukmę ir sudegintas kalorijas ir gautus duomenis siunčia į išmanųjį telefoną ar kompiuterį, kur vėliau galima stebėti savo progresą.

Sportas ir sveikatingumas yra didelis verslas. Asmeninai treneriai ir kiti sveikatingumo profesionalai „FitBit“ pagalba gali realiuoju laiku stebėti kliento kūno duomenis ir taip nustatyti ar tam tikri pratimai tinka. Architektamas ir nekilnojamojo turto ekspertams šis įtaisas gali padėti greičiau apskaičiuoti patalpų plotus, o renginių organizatoriams – stebėti personalo buvimo vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Terminas „daiktų internetas“ reiškia, kad vis daugiau daiktų ir buities prietaisų gali būti prijungti prie interneto ir taip būti tarpusavyje susieti. Tokiu būdu galima protingiau paskirstyti transporto srautus ar sutrumpinti prekių pristatymo laiką. Smulkus verslas turi galimybę automatizuoti turimo turto inventorizaciją.

Kompanija „Cisco“ spėja, kad iki 2015 metų prie interneto bus prijungti 25 mlrd. įprastų prietaisų, o po penkerių metų šis skaičius padivgubės.

Šiuo metu yra kuriami lankstomi ekranai, kurie galės veikti savarankiškai, interneto ar kitų mobiliųjų prietaisų pagalba. Greitu metu juos bus galima įsigyti, tačiau vartotojams jie bus prieinami ne greičiau nei „Google Glass“.

REKLAMA

Pagrindinis šios naujovės pranašumas, be abejo, bus portabilumas, kuris bus naudingas verslui ir klientams. Tokie prietaisai turėtų būti patvaresni.

Ateityje lankstomi ekranai gali būti naudojami kaip reklaminės skrajutės. Tarp idėjų yra ir „programuojamos tatuiruotės“ kurios veiktų ekraną pritaisius prie žmogaus odos. Be abejonės, dizaineriai sugalvos begales naujų būdų, kaip verslas galėtų panaudoti šią produkciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų