REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmininkavimo metu Lietuvai gali padėti „Estonian Air“

Reikia didinti tiesioginių skrydžių į ir iš Vilniaus skaičių

Artėjant Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai, Estijos oro linijų kompanija „Estonian Air“ gali pasiūlyti Vilniui daugiau tiesioginių skrydžių, praneša Estijos naujienų agentūra ERR.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vyriausybė išreiškė susidomėjimą dėl trumpo arba ilgalaikio bendradarbiavimo su Estijos nacionalinėmis oro linijomis, tačiau, anot Estijos ekonomikos ministro Juhano Partso, kol kas yra per anksti spėti apie ketinimų pagrįstumą.

REKLAMA

Lietuvos vežėjas „FlyLAL“ savo lėktuvus nutupdė prieš ketverius metus, o valdžia ieško naujų būdų kaip kaip padidinti tiesioginių reisų į ir iš Vilniaus skaičių. Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai prasideda liepą. Dabartinis skrydžių stygius, anot vyriausybės, yra problema.

Šalys susitarė, kad „Estonian Air“ turi pajėgumų padėti Lietuvai šiuo klausimu.

Bendra Baltijos valstybių oro linijų bendrovė, pasak „Estonian Air“ buvusio vadovo Toomaso Petersono, yra ilgai brandinta idėja, bet kol kas neįgyvendinta ir vargu, ar kada pasiseks tai padaryti.

„Dabar „Estonian Air“ turi rimtų problemų, o „Air Baltic“ kaip visada pykstasi su Briuseliu ir jei mes sujungtume šias kompanijas į viena, tokia sinergija būtų tik trūkumas“, - nuogastavo jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų