REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovita Sukackaitė, Irma Janauskaitė, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Lietuvos ir užsienio investuotojų atstovai stoja ginti iš pareigų išprašyto „Verslios Lietuvos“ generalinio direktoriaus. Socialdemokratės Birutės Vėsaitės vadovaujama ūkio ministerija jai pavaldžios įstaigos vadovui sako, po atlikto audito, turėjusi priekaištų. Pats Pauliaus Lukauskas sako nutaręs pasitraukti, nes nenori vykdyti politinių nurodymų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pati ministerija konstatuoja, kad jaunų verslininkų Lietuvoje daugėja, P. Lukauskas, anot jos, dalį laiko skirdavo asmeniniams reikalams, įstaigos pinigai naudoti ne itin efektyviai, be to, juo esą skundėsi ne visada paramą iš keliasdešimt milijonų litų valdančios agentūros gaudavusios verslo struktūros. P. Lukauskas, anot viceministro, išėjo šalių susitarimu.

REKLAMA

„Didelių priekaištų nebuvo, o jam buvo pasiūlyta alternatyva – likti dirbti, tačiau jis pasirinko tokį variantą. Sunku atsakyti, kodėl taip atsitiko – kalbantis gimsta įvairūs sprendimai, jie aptarinėjami ir tada renkamasi iš tam tikros aibės. Ministrė su P. Lukausku priėjo prie tokio sprendimo“, – teigė ūkio viceministras Kęstutis Trečiokas.

Buvęs „Verslios Lietuvos“ vadovas sako nusprendęs palikti postą, užuot toliau dirbęs pavaduotoju, kuriam būtų nurodoma, ką ir kaip daryti.

REKLAMA
REKLAMA

„Visą gyvenimą dirbau įdomų ir atsakingą darbą, tikrai nesu pasiryžęs dirbti tokioje pozicijoje, kurioje būčiau kažkuo, kuo nepasitikima. Man tokie darbai nėra įdomūs“, – teigė P. Lukauskas.

Kartu su P. Lukausku apie pasitraukimą pranešė ir 3 iš 5 „Verslios Lietuvos“ valdybos nariai, tarp kurių – ir valdybos pirmininkas.

P. Lukausko ir jo komandos darbą profesionaliu pareiškė laikantis Investuotojų forumas. Pernai „Versli Lietuva“ apdovanota kaip antra geriausiai veikianti eksporto skatinimo organizacija pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Verslo žinių“ duomenimis, į įstaigos vadovės kėdę norima pasodinti įtakingą socialdemokratę Violetą Boreikienę.

„Man tai – didžiulė naujiena, mes kalbėjome tik apie tai, kad turi būti stiprinamas investicijų pritraukimo darbas įmonėje „Investuok Lietuvoje“, – teigė Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Investuok Lietuvoje“ yra paramos agentūra, bet kita nei „Versli Lietuva“. Teigiama, kad abi jas planuojama sujungti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų