REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Klaipėdoje atliktas tyrimas parodė, kad kas antras uostamiesčio gyventojas visiškai nesimankština, o trečdalis klaipėdiečių to nedaro tiesiog dėl laiko stokos. Norint paskatinti miestiečius daugiau sportuoti, sukurtas virtualus Klaipėdos fizinio aktyvumo žemėlapis.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro atstovės Dovilės Skabickaitės teigimu, minėtas tyrimas uostamiestyje buvo atliktas pirmą kartą. Juo buvo siekiama sužinoti, kokie yra Klaipėdos miesto žmonių gyvensenos ypatumai, koks jų požiūris į sveikatą, jos priežiūrą, mitybą, sportą ir fizinį aktyvumą.

REKLAMA

„Iš tiesų, kaip buvo galima tikėtis, rezultatai nelabai mus nudžiugino [...] 45 proc. klaipėdiečių visiškai nesimankština. 2–3 kartus per savaitę mankštinasi maždaug 14 proc., kasdien – 7 proc. Tai nėra didelis procentas, kuris leistų manyti, kad mes esame pakankamai fiziškai aktyvūs“, – teigia D. Skabickaitė.

Pasak jos, tokie skaičiai privertė pagalvoti, kaip žmones paskatinti labiau rūpintis savo sveikata ir gyventi aktyvesnį gyvenimą, todėl esą kilus mintis sukurti virtualų fizinio aktyvumo žemėlapį. Jame sužymėtos visos vietos, kur Klaipėdoje galima mankštintis ir sportuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra virtuali sistema, kuri yra suskirstyta kategorijomis. Mes išskyrėme maždaug apie 200 kategorijų, 200 vietų, apie 80 sporto šakų, ir pasirodė, kad tų vietų, kur galima sportuoti Klaipėdoje, yra pakankamai daug“, – tikina D. Skabickaitė.

Žemėlapyje, anot jos, yra sužymėti parkai, stadionai, sporto centrai, sporto klubai, futbolo, krepšinio aikštelės, dviračių takai, vietos, kur galima mankštintis paplūdimyje. Jame šią vasarą visiems uostamiesčio gyventojams bus organizuojamos nemokamos treniruotės.

„Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras visiems miestiečiams darys nemokamas jogos, kalanetikos treniruotes. Aš tikiuosi, kad mums pavyks vesti ir zumbos šokius. Taigi kur sportuoti yra, mes turime gražų pajūrį, turime tai išnaudoti“, – sako Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro atstovė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų