REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gabiausi Lietuvos skaičiuotojai tikisi tapti gabiausiais ir Europoje. Į tarptautinio skaičiavimo mintinai konkurso „Matmintinis“ finalą Kryme Lietuvos komanda išvyksta didžiuodamasi vienais geriausių rezultatų iš visų dalyvių, sakoma bendrovės „ACC Distribution“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinis konkurso „Matmintinis“ finalas gegužės 10-12 dienomis vyks Ukrainos Krymo autonominėje respublikoje esančiame Aluštos mieste. Lietuvos komanda čia varžysis su skaičiuotojais iš Latvijos, Estijos, Slovėnijos, Ukrainos.

REKLAMA

Respublikiniame finale, kuriame paaiškėjo šaliai atstovausianti komanda, lietuviai daugeliu atveju mintinai skaičiavo greičiau ir tiksliau nei būsimi jų varžovai savo respublikinėse atrankose. Tarpinėje taškų suvestinėje lietuviai pirmauja trijose iš šešių konkurso grupių. Berniukų grupėje kol kas niekam nepavyko pralenkti Abdulla Varonecko, mergaičių grupėje pirmauja Deimantė Stanionytė, moterų – Gintarė Vaičaitytė. Tiesa, A.Varoneckas ir G. Vaičaitytė į tarptautinį finalą vykti negalės, tačiau į juos pakeisiančius antrųjų vietų laimėtojus dedamos ne ką mažesnės viltys.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso partnerės, kompiuterinės technikos didmenininkės UAB „ACC Distribution“ vadovo Regimanto Buožiaus teigimu, tokie rezultatai atskleidžia, kad Lietuvos moksleiviai išlaiko puikius skaičiavimo mintinai įgūdžius net tada, kai mokyklinėse programose iš jų to nereikalaujama.

„Daugelio primirštas skaičiavimas mintinai svarbus ne tik matematikos entuziastams – tai tartum proto treniruotė, padedanti ugdyti greitą reakciją ir loginį mąstymą. Džiugu, kad šiam konkursui puikiai sekasi tuo sudominti jaunąją kartą“, - sako Regimantas Buožius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo manymu, papildomos motyvacijos siekti gerų rezultatų konkurse suteikia ne tik galimybė iškeliauti į kitą šalį, bet ir gausūs prizai laimėtojams. Pirmųjų vietų laimėtojams šiemet buvo įteikti kompiuteriai, pasiekusiems kitas aukštas vietas – kiti kompiuteriniai prizai.

„Matmintinis“ prieš daugiau nei dešimtmetį pradėtas rengti Estijoje, o vėliau išplito ir po kitas Europos šalis. Iki šiol tai vienintelis tokio pobūdžio tarptautinis skaičiavimo mintinai konkursas pasaulyje.

Konkursas vyksta internete, o jo dalyviai turi mintinai atlikti įvairius matematinius veiksmus. Taškai skiriami ne tik už tikslumą, bet ir už greitį, todėl dalyviams itin svarbi greita reakcija. Konkurso metu draudžiama ne tik naudotis skaičiuotuvu, bet ir bandyti matematinius veiksmus atlikti ant popieriaus.

Konkurse gali dalyvauti visų klasių moksleiviai bei suaugusieji. Respublikiniame „Matmintinio“ finale varžėsi 120 geriausiai mintinai skaičiuojančių lietuvių. Iš viso atrankiniuose turuose šiemet dalyvavo apie 2000 skaičiuotojų, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų