REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Loreta Mačiulienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Kaune A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje atidaryta jubiliejinė Aleksandro Macijausko fotografijų paroda. Joje – asmeniška fotografo gyvenimo ir kūrybos kelio interpretacija.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LRT „Panorama“, Aleksandras Macijauskas – viena ryškiausių dvidešimtojo amžiaus antrosios pusės asmenybių Lietuvos fotografijos meno pasaulyje. Jo darbai rodyti šimtuose parodų ir konkursų. Šiandien jie – festivalio „Kaunas Photo“ akcentas. 75-erių metų sukaktį švenčiančio menininko jubiliejinė paroda supažindina su paties autoriaus gyvenimo ir kūrybos kelio interpretacijomis.

REKLAMA

Darbuose sutelkiamas dėmesys į fotografo manymu reikšmingiausius įvykius ir atsitiktinumus. Pavyzdžiui, koks skirtumas tarp pirmojo sėkmingo kadro iš turgaus Utenoje cenzūruotos ir necenzūruotos versijos.

Vis dėlto pačios įdomiausios istorijos pasak autoriaus liko už kadro. Menininkas mėgo lankytis prie Kauno marių kur kadaise buvo senelių žemės. Ten sukurta ne viena nuotrauka.

A. Macijausko darbai buvo rodyti prestižiniame Arlio fotografijos festivalyje, Venecijos bienalėje, taip pat įtraukti į fotografijos istorijos veikalus. Menininkas laikomas vienu svarbiausių pokarinio fotografinio avangardo kūrėjų. Paroda A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje veiks iki birželio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų