REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 LRT televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“

„Turime susitvarkyti energetikos ūkį. Turime bet kokia kaina sumažinti šilumos gavybos kaštus, šilumos kainą vartotojams“, – trečiadienį LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pabrėžė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sakydamas, kad šiuo metu Lietuvos didžiausia problema – ne mokesčių sistemos sutvarkymas.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro Pirmininko teigimu, labai svarbu „sutvarkyti biurokratinę sistemą pradedant teritorijų planavimu ir baigiant viešųjų pirkimų konkursais“.

REKLAMA

„Darbo grupės analizė parodė, jog šiuo metu Lietuvoje sukurta tiek veikiančių institucijų ir yra išplėsta įvairiausių taisyklių sistema, kad jeigu nori pastatyti kokį nors objektą, pastaraisiais metais procesai pailgėjo 3–4 kartus. Tai yra didžiulis ekonomikos progreso stabdis“, – akcentavo A. Butkevičius.

Nekilnojamojo turto rinkoje – netvarka

Kaip LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ trečiadienį sakė Ministras Pirmininkas, darbo grupės analizė taip pat parodė, kad didžiulė netvarka yra ir nekilnojamojo turto rinkoje: pirmiausia paaiškėjo, kad dalis nekilnojamojo turto yra neregistruota.

REKLAMA
REKLAMA

„O neregistruota turbūt dėl to, kad kai kurie fiziniai asmenys galimai nuslėptų pajamas“, – svarstė premjeras.

Jo teigimu, taip pat paaiškėjo, kad „turto vertinimo sistema yra visiškai išbalansuota“.

„Juokinga, kai matai, kad aukštas namas puikioje vietoje prie ežero Trakuose yra įkainotas 300 tūkst. litų. Ir net nereikia būti ekspertu, kad žinotum, jog jo rinkos kaina iš tiesų yra 1–1,5 mln. litų. Turime užduotį peržiūrėti įstatymų bazę ir kad savivaldybės, kurios išduoda statybų leidimus, visą informaciją perduotų Registrų centrui“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Premjero nuomone, tuomet statomo nekilnojamojo objekto vertė atitiks realią rinkos kainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų