REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išmokyti vaiką važiuoti dviračiu daugelis tėvų laiko savo šventa pareiga. Tačiau ne mažiau svarbu (o gal ir svarbiau?) išmokyti savo atžalą važiuoti dviračiu saugiai.

REKLAMA
REKLAMA

Įsitikinkite, kad dviratininko šalmas tinka jūsų vaikui ir kad mažasis dviratininkas moka jį užsisegti taisyklingai. Nelaimės atveju, jei nuo dviračio krentama su netinkamo dydžio ar netaisyklingai užsegtu šalmu, galvos traumų tikimybė padvigubėja! Šalmas turėtų būti uždėtas tiesiai ant viršugalvio, jis neturėtų slankiotis pirmyn-atgal arba į šalis. Šalmo dirželiai turėtų būti užsegti tvirtai, bet ne veržti.

REKLAMA

 

Atsiminkite: dviratininko šalmas – tik važinėjantis dviračiu. Neleiskite vaikui nenusiėmus šalmo žaisti žaidimo aikštelėse – šalmo dirželiai gali užkliūti už įrenginių ir mažylį sužeisti. Taip pat dviratininko šalmas netiks kitiems užsiėmimams – pavyzdžiui, slidinėjant ar žaidžiant ledo ritulį. Taigi kitoms sporto šakoms įsigykite kitus, specializuotus šalmus.

 

Patikrinkite, ar paties dviračio dydis yra tinkamas jūsų vaikui. Vaikui stovint ant žemės apžergus dviratį, atstumas nuo dviračio rėmo iki jo kirkšnies turėtų būti 5-10 cm.

REKLAMA
REKLAMA

 

Įsitikinkite, kad dviračio techninė būklė nepriekaištinga: nenukritę ir nesulūžę atšvaitai, gerai veikia stabdžiai, tinkamai pripūstos padangos, sklandžiai sukasi krumpliaračiai.

 

Jei teks važiuoti prie gatvės, važiuokite ne prieš, o pagal mašinų judėjimo kryptį, laikykitės kaip įmanoma dešiniau.

 

Patikrinkite, ar vaikas gerai įvaldęs rankų signalus ir prieš atlikdamas manevrą nepamiršta jų parodyti.

 

Skrupulingai laikykitės eismo ženklų, paisykite šviesoforo signalų ir nepamirškite eismo taisyklių, kaip, antai, draudimo dviračiu važiuoti per perėją (per pėsčiųjų perėją dviratį galima tik vesti nuo jo nulipus).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Neleiskite vaiku važinėtis dviračiu tamsoje, esant rūkui, lyjant ir kitomis prasto matomumo ar apsunkinto eismo sąlygomis.

 

Jei vis dėlto kelionės prastomis oro sąlygomis neišvengsite, net ir važiuojant mažus atstumus būtina įsijungti ant dviračio šviesas (be abejo, jei jų nėra – primontuokite).

 

Dviračiu važiuojantį vaiką aprenkite ryškiais drabužiais, kad jį aiškiai matytų kiti eismo dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų