REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveiko įdegio efektas be saulės

Pateikiame naudingų patarimų, kaip be saulės, pudros ir kremų susikurti švelniai įdegusios odos efektą. Tam yra daug natūralių priemonių, tik mes apie jas esame pamiršę arba tiesiog negirdėję.

Pateikiame naudingų patarimų, kaip be saulės, pudros ir kremų susikurti švelniai įdegusios odos efektą. Tam yra daug natūralių priemonių, tik mes apie jas esame pamiršę arba tiesiog negirdėję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Morkų aliejus

Jei norite lengvo ir subtilaus persikų spalvos įdegio, įtrinkite odą oranžinio atspalvio morkų aliejumi. Jis ne tik suteiks odai auksinį atspalvį, bet ir pamaitins vitaminais A, B ir F. Be to, šis aliejus puikiai tinka ir prieš saulės vonias, nes padeda išsaugoti natūralų įdegį. Jis labai vertingas: regeneruoja ląsteles, kovoja su laisvaisiais radikalais, jaunina, pagyvina veido spalvą ir suteikia švytėjimo. Galite morkų aliejų sumaišyti su kitais – alyvuogių ar net saulėgrąžų.

REKLAMA

Kaip pasigaminti? Nuskuskite ir supjaustykite kelias morkas, sudėkite į sandarų stiklainį ir užpilkite tiek kokosų (ar kitokio) aliejaus, kad šis apsemtų morkas. Dvi savaites palaikykite ant saulėtos palangės, tada morkas ištraukite – ir aliejus paruoštas!

Šaltalankių aliejus

Švelnų bronzinį atspalvį odai suteiks šaltai spaustas šaltalankių aliejus, kurio galima nusipirkti vaistinėse arba pasigaminti. Jis gana stipraus geltono atspalvio, todėl reikėtų skiesti kitu aliejumi (1:10) ir galbūt neverta naudoti pernelyg dažnai. Tačiau šaltalankių aliejuje gausu karotinoidų ir vitamino E, todėl labai tinka pavargusiai, išblyškusiai odai: atkuria jos elastingumą, grąžina švytėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Štai kokį vertingą mišinį galite pasigaminti namuose: 1dalis kokosų aliejaus, 2 dalys šaltalankių aliejaus, 2 dalys sezamų aliejaus, 2 dalys simondsijų aliejaus, 2 dalys medetkų fitolio, kurio galite nusipirkti arba pasigaminti namuose, keli lašiukai levandų ar kito mėgstamo eterinio aliejaus.

Graikinio riešuto ekstraktas

Smulkia tarka sutarkuokite 1 morką, 1 žalio graikinio riešuto kevalą (pastarasis reikalingas dėl jodo gausos) ir ant šio mišinio užpilkite 0,5 l alyvuogių aliejaus. Sandariai užsukite ir pastatyti saulėtoje vietoje kokioms 2 savaitėms. Paskui nukoškite, išspauskite aliejų iš tirščių, susipilkite į buteliuką ir naudokite kartą per dieną. Riešutas – svarbiausias šio recepto akcentas, nes būtent jis suteikia aliejui itin gražią ir sodrią spalvą. Žalio graikinio riešuto dabar nesunku gauti, jį daug kas turi pasisodinę soduose, o dėl mūsų orų jis labai dažnai nespėja prinokti ir lieka žalios spalvos – kaip tik toks mums reikalingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arbatos ir riešutų vonelės

Kadaise kinai dažnai mėgaudavosi arbatos voniomis, kurios kinų moterims suteikdavo glotnią auksinio atspalvio odą. Arbata stimuliuoja kraujo apytaką viršutiniuose odos sluoksniuose ir atlieka stiprios antiseptinės priemonės vaidmenį, kartu padidina apsaugines odos savybes. Pasilepinkite arbatos vonelėmis namie. Jums reikės 2 valgomųjų šaukštų juodos ir žalios arbatos mišinio. Užpilkite jį 1 litru verdančio vandens ir neilgam palikite pritraukti. Perkošusios nuovirą prauskite juo veidą, likutį supilkite į šiltą vonią ir palepinkite visą kūną.

REKLAMA

Juodosios arbatos efektas

Užpilkite šaukštelį arbatos trimis šaukštais vandens, pavirkite dvi tris minutes ir nukoškite. Gautu nuoviru nusipraususi tolygiai ištrinkite veidą ryte ir vakare.

Kremas su priedais

Liaudiškas būdas dirbtinio įdegio efektui sukurti: į skystą vazeliną arba vaikišką aliejuką įlašinkite kelis lašelius jodo. Gerai suplakite – išeis rusvas skystis. Kalbama, kad anksčiau pramoginiu šokių šokėjos taip tepdavosi, kad atrodytų įdegusios. Arba dar paprasčiau: tiesiog įlašinkite kelis lašelius morkų sulčių.

REKLAMA

Papildykite mitybą

Valgykite maisto, kuriame gausu karotinoidų, pavyzdžiui, morkų. Karotinoidai – tai pigmentai, kurie suteikia morkoms oranžinį atspalvį. Tyrimai rodo, kad jei valgysite maistą, kuriame gausu karotinoidų, jūsų oda nebeatrodys tokia išblyškusi. Tik nepadauginkite morkų, nes pageltonuosite. Yra ir kitų daržovių, kuriuose gausu karotinoidų (pavyzdžiui, apelsinai, pomidorai).

Cinamono poveikis

Cinamonas turi tamsių pigmentų, kurie gali padėti laikinai patamsinti odą. Tiesiog sumaišykite šaukštą cinamono miltelių su įprastu losjonu ir įtrinkite į odą. Procedūra suteiks odai malonaus cinamono kvapo. Šis prieskonis odos netamsina odos, tik suteikia švelnų rusvinantį efektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kakavos sviestas

Kakavos sviestas gali būti naudojamas kaip drėkiklis, tačiau kartu jis suteikia odai vos vos tamsesnį atspalvį. Išbandykite – juk nė viena šių priemonių jūsų odai tikrai nepakenks!

Palmių aliejus

Raudonasis palmių aliejus padeda normalizuoti odos spalvą, tekstūrą, skatina ląstelių regeneraciją, saugo odą nuo senėjimo, raukšlių, UV spindulių, skatina sveiką įdegį. Galite naudoti vieną arba maišyti su kitais aliejais ir tepti odą. Mišiniams šis aliejus suteiks rausvai oranžinę spalvą. Kai kurios moterys geria gryną palmių aliejų: vieną arbatinį šaukštelį per dieną. Manoma, kad jis ilgainiui suteikia odai lengvo įdegio efektą ir padeda palaikyti jau esantį įdegį. Raudonajame palmių aliejuje gausu karotinoidų (15 kartų daugiau karotinoidų negu morkose). Tai puikus odos minkštiklis bei drėkiklis.

Parengė Jurga Motiejūtė  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų