REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kultūros sostinė Palanga kviečia į tradicinę Kurorto šventę, kuri šiais metais bus kaip niekad turtinga renginių.

REKLAMA
REKLAMA

Tris dienas trunkančia visai šeimai skirta švente kurortinį sezoną pradedanti Palanga kasmet į pajūrį privilioja tūkstančius smalsuolių. Vienas kitą keičiantys renginiai, skirti įvairaus amžiaus ir skonio publikai, į Palangos Kurorto šventę šiemet svečius sukvies jau po dviejų savaičių – gegužės 17-19 dienomis.

REKLAMA

Kaip visada, šurmulio prisipildys visa Palanga: renginiai vyks centrinėje miesto aikštėje, Žemaičių kalnelyje Birutės parke, Vytauto gatvėje, Jūratės ir Kastyčio skvere ir kitur. Įvairiose miesto kultūrinėse erdvėse veiks parodos – meno mėgėjai bus laukiami miesto viešojoje bibliotekoje, Gintaro muziejuje, A. Mončio namuose – muziejuje, „Ramybės“ kultūros centre, viešbučiuose „Žilvinas“, „Kęstutis“, „Prie parko“, restorano „De Cuba“ sode.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Stasiulio, kasmet sulaukiamas didžiulis svečių susidomėjimas Kurorto švente nėra stebinantis, nes šis renginys savo istorija ir turiniu yra išskirtinis.

Šventė mena jau daugelio dešimtmečių istoriją, renginiai yra praturtinami tiek tradiciniais, tiek naujais, netikėtais elementais“, - sakė N. Stasiulis.

Šiais metais Lietuvos kultūros sostinė svečiams pasiūlys itin platų renginių pasirinkimą, šalies kultūrą pristatydama įvairaus žanro parodomis, folkloro elementais, chorų švente „Su jūra dainuok“. „Jau 110 metų nuo Palangos neatsiejama ir pučiamųjų muzika, o Palangos pučiamųjų orkestras šiemet švenčia 60-metį. Tad Kurorto šventėje sulauksime ir geriausių Lietuvos pučiamųjų orkestrų, kurie publikai pristatys savo specialias programas bei surengs jungtinį koncertą“, - būsimus renginius vardijo Kultūros centro direktoriaus pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kurorto šventė šeštadienį bus pažymima dar vienu jubiliejumi – Jūratės ir Kastyčio skvere vyks palangiškio, estrados žvaigždės Stasio Povilaičio koncertas „50 metų scenoje“, kurį vainikuos įspūdingais fejerverkais. Šį minias smalsuolių priviliojantį reginį sutiko paremti „Bliko“ įmonė, tad fejerverko mastai, grožis, o kartu – ir įspūdis bus žymiai didesnis, nei ankstesnių Kurorto švenčių metu.

Sekmadienis tradiciškai bus skiriamas sportui.

Palangos menininkai taip pat noriai įsijungė į pasirengimą Kurorto šventei bei savo jėgomis ir išmone prisideda, kad šventė būtų kuo įspūdingesnė – vyks tapybos, grafikos, tekstilinių skulptūrų, fotografijos, floristinių puokščių parodos, smalsuolių dėmesio lauks ir Palangos balandininkų klubo dekoratyvinė balandžių paroda. Toks kurorto menininkų aktyvumas nestebina, nes, pasak N. Stasiulio, viena iš projekto „Lietuvos kultūros sostinė“ misijų – skatinti kultūrinį vietinės bendruomenės aktyvumą.

REKLAMA

„Stengiamės, kad į visas šventes būtų sudėta kuo daugiau palangiškių kūrybinių minčių, surengta atlikėjų, menininkų pasirodymų, pristatyta palangietiškų tradicijų, tad renginių atsparos taškai yra būtent palangiškis ir Palanga. Ne išimtis ir Kurorto šventė.

Kaip pavyzdį galima paminėti kermošių „Palangos Juzė“, kurio metu atvyksta pats Palangos Juzė. Išryškiname Palangos 760 metų jubiliejų, pučiamųjų muzikos tradicijas Palangoje. Švenčių metu stengiamės padėti išpopuliarinti talentingus kurorto menininkus, o kartu ir Palangą“, - kalbėjo N. Stasiulis.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų