• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žymus britų astrofizikas Stephenas Hawkingas pranešė ketinantis tapti kosminiu turistu, nors jau kelis dešimtmečius yra neįgalus ir prikaustytas prie vežimėlio, pranešė naujienų agentūra „Press Association“.

REKLAMA
REKLAMA

71-erių mokslininkas jau 50 metų serga motorine neuronų liga, kai žuvus signalus į raumenis siunčiančioms nervų ląstelėms pacientas silpsta, nyksta jo raumenys, jis ilgainiui praranda galimybę ne tik judėti, bet ir kalbėti ir net kvėpuoti. S. Hawkingas priverstas naudoti dirbtinio kvėpavimo aparatą, tačiau tai nė kiek nesumažino jo kaip kosminio turisto įkarščio.

REKLAMA

„Dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas niekaip nepakeitė mano gyvenimo. Būdamas prijungtas prie jo aš aplankiau Briuselį, Meno salą, Ženevą, Kanadą, du kartus Kaliforniją. Tikiuosi skristi į kosmosą sero Richardo Bransono bendrovės „Virgin Galactic“ kosminiu laivu“, – pareiškė mokslininkas.

Pasak jo, dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas yra tik maža dėžutė, pritvirtinta prie jo krėslo. Jam energiją tiekia nuosava baterija, tačiau aparatas gali būti prijungtas ir prie išorinio energijos šaltinio. „Net naudojant jį galima leisti sau išlaikyti deramą gyvenimo lygį“, – sakė žurnalistams S. Hawkingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų