REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelius prižiūrinčios įmonės, vadovaudamosi Kelių įstatymu, privalo saugoti valstybinį turtą, t.y. valstybinės reikšmės kelius nuo sugadinimo. Todėl, prasidėjus pavasario polaidžiui, kada keliai yra ypač silpni ir labai greitai pažeidžiami, kaip ir kiekvienais metais kelininkai yra priversti uždrausti krovininių transporto priemonių eismą, ribojant jų maksimalią leidžiamą masę.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai tokie ribojimai sudaro didelių nepatogumų žemdirbiams. Ypač tai aktualu šiais metais, kai žemės ūkio darbai gerokai vėluoja. Kelius prižiūrinčios įmonės yra pasirengusios padėti žemdirbiams ir išduoti leidimus tokiai žemės ūkio technikai, kuri pritaikyta dirbti laukuose (su plačiais arba sudvejintais ratais) ir nedaro didelės žalos keliams.

REKLAMA

Dėl leidimų ūkininkai turėtų kreiptis į kelius prižiūrinčias įmones. Įmonės, išnagrinėjusios prašymus, išduos ūkininkams leidimus važiuoti tam tikrais konkrečiais kelių ruožais. Už tuos leidimus mokestis nebus imamas.

Kol kas, deja, leidimai dar negalės būti išduodami sunkiasvoriams automobiliams, kurie skirti kroviniams vežti gerais keliais ir kurie kelis kartus pravažiavę silpnu keliu, gali jį nepataisomai sulaužyti. Keliai yra labai brangus visų Lietuvos piliečių turtas, todėl būtina jį labai saugoti ir tausoti. Tikimės, kad pavasario polaidžio poveikis artimiausiu metu pradės silpnėti ir apribojimai palaipsniui bus panaikinti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų