REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto prezidentas Henri Malosse'as (Anri Malosas) teigia, kad Lietuvos ryšiai su posovietinės erdvės valstybėmis į rytus nuo Europos Sąjungos daro ją patrauklia Vakarų Europai.

REKLAMA
REKLAMA

"Jūs turite plėtoti ryšius su Vakarais, nes jūs esate tiltas į Rytus. (...) Rytai daro jus patraukliais", - susitikime su Kauno valdžia penktadienį sakė H.Malosse'as.

REKLAMA

"Jei turėtumėme labiau bendradarbiaujančios Europos perspektyvą įskaitant Baltarusiją, Rusiją, Ukrainą, Moldovą, jūs atsidurtumėte centre. Turėtumėte puikią strateginę ekonominę poziciją. Jei uždarysite Lietuvos sienas, būsite Europos pakraštyje", - teigė jis.

H.Malosse'o teigimu, Europai reikia palaikyti nuolatinį dialogą su Baltarusija.

"Manau, mūsų užduotis yra, kad būtų nuolatinis dialogas su ekonominiais ir socialiniai veikėjais Baltarusijoje. Mūsų rūpestis yra tas, kad Baltarusijoje yra 9-10 mln. mums labai artimų europiečių. (Artimų) dėl istorijos, praeities. Mes su jais nuolat ir vaisingai kalbėtis visais klausimais. (...) Manau, mūsų užduotis yra statyti tiltą, o ne griauti", - dėstė jis.

REKLAMA
REKLAMA

"Neturėtų būti naujos geležinės uždangos rytuose. Jei atsirastų geležinė uždanga, kas dėl to nukentėtų? Lietuva", - konstatavo H.Malosse'as.

Glaudesni santykiai su kaimynėmis rytuose, dalyvaujančiomis Rytų partnerystės programoje, yra vienas iš Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų šių metų antroje pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų