REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Kelmės rajono savivaldybės tarybos narys Saulius Barauskis tapo kaltinamuoju baudžiamojoje byloje dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla. Tyrimo duomenimis, vieno degalinių tinklo Kelmėje įsikūrusiai degalinei vadovaujantis 47 metų politikas galimai neteisėtai prekiavo dyzeliniu kuru savo namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Šiaulių apygardos prokuratūra bylą su kaltinamuoju aktu nagrinėti perdavė Kelmės rajono apylinkės teismui. Teisminį procesą ketinama pradėti maždaug po dviejų savaičių

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, duomenimis, nelegaliai įgytą kurą S. Barauskis laikė savo garaže ir, kaip fizinis asmuo, pigiau jį pardavinėjo. Žmonės nusipirkti dyzelino važiuodavo tiesiai į politiko namus.

Įtariamuoju tapęs S. Barauskis tyrimo metu duoti parodymus atsisakė ir jam pareikštų įtarimų nepripažino.

Už nusikalstamą veiką, kurios vykdymu kaltinamas S. Barauskis numatyta bausmė – viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas dėl galimai nusikalstamos veikos pradėtas užpernai gruodžio 29 dieną. Tąsyk kratą S. Barauskio garaže atlikę Kelmės rajono policininkai jame rado 825 litrus dyzelinio kuro.

Tyrimo duomenimis, S. Barauskis degalus ketino realizuoti ne mažiau kaip po pusketvirto lito už litrą – ne mažiau kaip už 2888 litus.

Asmenų, iš kurių politikas įsigijo degalus, iš viso 1335 litrus (510 litrų jau buvo spėjęs parduoti), teisėsaugininkams nustatyti nepavyko. Įtariama, kad 510 litrų S. Barauskis pardavė per aštuoniolika kartų ir gavo ne mažiau kaip 1854 litus pajamų.

Neteisėta komercine veikla S. Barauskis galėjo užsiimti nuo 2011 metų lapkričio iki gruodžio pabaigos.

Anot teisėsaugos, S. Barauskis dyzelinu prekiavo neturėdamas licencijos, o kurą buvo įsigijęs be įsigijimą patvirtinančių dokumentų. Taip pat nebuvo mokami akcizo ir pridėtinės vertės mokesčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų