REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne pirmą kartą už smurtą teisiamas garsiausias šalies raitelis išsisuko bauda

Nukentėjusysis bu­vo tal­žo­mas laz­da, kumš­čiais, spar­do­mas.

Marius STAŠINSKAS

Šiaulių apylinkės teismas garsiausią Lietuvos raitelį šiaulietį 26-erių Beną Gutkauską pripažino kaltu dėl incidento, kurio metu žolės riedulio lazda sumuštas vyras. Reikalų su teisėsauga B. Gutkauskui jau yra tekę turėti ir anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Skyrė baudą

Po vieno šiauliečio sumušimo žolės riedulio lazda į teisiamųjų suolą sėdo 4 kaltinamieji – B. Gutkauskas, 28-erių Rokas Girdauskas, 29-erių Gintas Lomsargis ir 26-erių Gediminas Nekrašas. Visi jie prieš keletą dienų pripažinti kaltais dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

REKLAMA

Bylą dėl 2010-aisiais įvykdyto nusikaltimo išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas griežčiausiai įvertino B. Gutkausko veiksmus. Už šį nusikaltimą sportininkui skirta 70 MGL (9,1 tūkst. litų) bauda.

Šią bausmę subendrinus su pernai liepą Šiaulių apygardos teismo B. Gutkauskui paskirta bausme už kito žmogaus sumušimą, nuteistajam skirtos baudos dydis išaugo iki 80 MGL (10,4 tūkst. litų).

R. Girdauskas ir G. Lomsargis teismo sprendimu privalės sumokėti po 40 MGL (po 5,2 tūkst. litų) baudas.

REKLAMA
REKLAMA

G. Nekrašui teismas skyrė 6 mėnesius viešųjų darbų. Vyras privalės visuomenės labui dirbti po 20 valandų per mėnesį.

Nuteistieji įpareigoti solidariai atlyginti nukentėjusiajam padarytą neturtinę žalą, kurią teismas įvertino 2 tūkst. litų.

Smūgiai lazda, kumščiais ir kojomis

Nukentėjusiuoju pagal šią bylą pripažintas Antanas Ž. teisme pasakojo, kad 2010–ųjų rugpjūčio 1–osios popietę Šiauliuose, važiuodamas automobiliu, pamatė iš vieno namo laiptinės išeinančius B. Gutkauską ir G. Lomsargį.

Stabtelėjęs prie sankryžos vyras išvydo juos atbėgančius link automobilio. Esą vienas jų į automobilį sviedė žolės riedulio lazdą, bet nepataikė. Paskui vairuotojas teigė išgirdęs šūvio garsą, po ko išdužo galinis automobilio stiklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus Antano Ž. automobiliui kelią užblokavo automobilis „Mercedes Benz“, kuriuo į incidento vietą atvyko R.Girdauskas ir G.Nekrašas. Pasak Antano Ž., tada buvo išdaužtas jo automobilio vairuotojo durelių stiklas, o į saloną pripurkšta dujų.

Išlipęs iš automobilio vyras pajuto smūgį žolės riedulio lazda per kojas. Bylos duomenimis, Antanas Ž. buvo talžomas lazda, kumščiais, spardomas.

Sportininkas teigia gynęsis

Nei vienas teisiamųjų suole dėl Antano Ž. sumušimo atsidūrusių vyrų kaltės nepripažino. B. Gutkauskas teigė, kad jis su draugais pats buvo priverstas gintis nuo Antano Ž.

REKLAMA

Sportininko teigimu, gintis teko, nes Antanas Ž. juos esą norėjo partrenkti automobiliu, bandė užvažiuoti ant kojų.

B. Gutkauskas tvirtino nuosprendį būtinai skųsiąs. Pasak raitelio, nukentėjusiuoju šioje byloje pripažintas Antanas Ž. yra sėdėjęs kalėjime už nužudymą, yra partrenkęs žmogų, prismeigęs žmogų su peiliu.

„Tai čia niekas nelauks, kol taip įvyks – rankas, kojas turime ir ginamės“, – aiškino nuteistasis.

Pajėgiausių pasaulio raitelių šimtuke šiuo metu 90–ąją vietą užimantis B. Gutkauskas įsitikinęs, kad teisiniai nemalonumai jo sportinei karjerai neatsilieps.

REKLAMA

„Aš švarus, nieko nepadariau, tik gyniausi, – teigė sportininkas. – Jam (nukentėjusiajam, – aut. past.) visa žala buvo atlyginta iš karto. Čia – vėjas kažkoks tai...“.

Teisiamųjų suole - nepirmąkart

Pasak Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjo Vytauto Jončo, remdamasis liudytojų parodymais ir kita bylos medžiaga teismas konstatavo, kad Antanas Ž. nebuvo konflikto iniciatorius.

Tai – jau trečias smurtinis nusikaltimas, dėl kurio B. Gutkauskui teko aiškintis teisėsaugininkams per pastaruosius kelerius metus.

Pernai šiaulietis buvo pripažintas kaltu dėl to, kad 2010–ųjų rugpjūčio 13–osios vakare prie prekybos ir pramogų centro pietiniame Šiaulių mikrorajone lazda sudavė į kairį šoną vienam vyrui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Incidentas tąsyk įvyko, kai automobiliu važiuojantis B. Gutkauskas perėjoje sustojo praleisti girtą pėsčiąjį, o šis tvojo delnu per mašinos variklio dangtį. Nesusivaldęs sportininkas iššoko iš mašinos ir jį „paauklėjo“. Po įvykio pėsčiajam buvo nustatytas girtumas, gerokai viršijantis sunkų.

Už šį konfliktą Šiaulių apygardos teismas B. Gutkauskui skyrė 10 MGL (1,3 tūkst. litų) baudą.

Į policijos akiratį B. Gutkauskas buvo pakliuvęs ir 2006-aisiais. Tąsyk jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už nesunkų sveikatos sutrikdymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų