REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Balandžio 22 d. vakarą vyko Baltai Juoda organizacijos pilietinė - socialinė akcija: ,,Pasodink pienę“. Ttikriausiai nustebote šį rytą kelyje išvydę duobėse stovinčius nematytus įspėjamuosius ženklus. Šios akcijos tikslas buvo atlikti pilietinę pareigą ir apsaugoti Kauno miesto gyventojus, jų turtą bei sveikatą, paženklinant didžiausias duobes gatvėse. Akcijos metu orgnanizacijos savanoriai bei visi gausiai susirinkę dalyviai susiskirstė į kelias grupes ir pienėmis žymėjo pavojingiausias duobes, tokiu būdu įspėdami vairuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

,,Norėčiau pastebėti, kad atšilus orams, atsivėrė dar daugiau duobių, todėl tapo pavojingesnės sąlygos eismo dalyviams bei didesnė avarijų ir turto sužalojimo tikimybė. Džiaugiamės, kad Kauno miesto savivaldybė stengiasi sutvarkyti duobes kuo greičiau, todėl norime prisidėti prie šios veiklos ir įspėti vairuotojus apie dar nesutvarkytas duobes bei padėti išvengti nelaimių kelyje. Pasodinę šias pienes, tikimės, kad pražydus tikrosioms pienėms, gatvėse jų nebeliks“, – sakė Baltai Juoda organizacijos atstovas Paulius Klikūnas.

REKLAMA

Pienių sodinimo idėja buvo sugalvota vadovaujantis bendru organizacijos tikslu – ,,skirk valandą per savaitę geram darbui“ ir siekiant vairuotojams kelyje sukelti šypseną, o ne liūdesį, todėl buvo pagamintos nepervažiuojamos dėl silikoninio pagrindo, plūduriuojančios, jei pasikeitus oro sąlygoms, duobės imtų skęsti, bei atspindinčios šviesą nakties metu dėl turimo atšvaito pienės. Iš viso, akcijos metu, buvo ,,pasodinta“ netgi 150 vienetų pienių, kuriomis tikimasi atkreipti Kauno miesto eismo dalyvių dėmesį ir kelyje apsaugoti ne tik save, bet ir kitus tiek dieną, tiek naktį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų