REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytenis Radžiūnas, LRT.lt

Konservatoriai Mantas Adomėnas ir Vytautas Juozapaitis neatmeta galimybės ateityje patys kandidatuoti į Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkus. Politologai tvirtina, kad abu galimi kandidatai šansų turi, tačiau jiems partijoje reikėtų sutelkti daugiau paramos, o Andriui Kubiliui – nebekandidatuoti.

REKLAMA
REKLAMA

V. Juozapaitis tinklalapiui LRT.lt neatskleidė, kurį kandidatą į TS-LKD partijos pirmininko postą – A. Kubilių, Vytautą Landsbergį ar Valentiną Stundį – šiuose rinkimuose palaiko. Paklaustas, ar ateityje pats turi ambicijų tapti konservatorių pirmininku, tokios galimybės neatmetė.

REKLAMA

„Kiekvienas karys turbūt tampa kariu, kad jis norėtų tapti generolu. Bet vėlgi aš esu realistas ir tikrai šiai dienai neturiu tokių planų“, – LRT.lt komentavo V. Juozapaitis.

Tuo metu tikrai tokios galimybės neatmetantis teigė kitas TS-LKD frakcijos narys Mantas Adomėnas. „Kodėl ne, žinoma“, – lakoniškai atsakė politikas.

Politologas, Mykolo Romerio universiteto (MRU) docentas Vytautas Dumbliauskas šiuos galimus kandidatus įvardija kaip „intelektualus, ryškias asmenybes, kurios yra žinomos visuomenėje.“

REKLAMA
REKLAMA

„Šansų yra, bet A. Kubiliaus po 2 metų jie neturėtų įveikti, nebent jis nebekandidatuotų. V. Juozapaitis yra naujas žmogus (Seime, – aut. past.), o M. Adomėnas ryškumu Kubiliui dar neprilygsta, bet, aišku, per du metus visko gali įvykti“, – LRT.lt kalbėjo politologas.

Savo ruožtu politologas, Vilniaus universtiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Tomas Janeliūnas sako, kad viskas priklauso nuo to, ar jiems pavyktų sutelkti tiek paramos viduje, kad galėtų užsitikrinti tokias perspektyvas. „Tai pakankamai skirtingi kandidatai. V. Juozapaitis neseniai įsiliejo į partiją, tai labai sunku pasakyti, kiek paramos partijoje turi“, – tvirtino politologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LRT.lt primena, kad pirmadienį ir antradienį partijos skyriuose renkamas konservatorių pirmininkas. Dėl šio posto varžosi europarlamentaras V. Landsbergis, bendrijos „Lietuvos krikščionys demokratai“ pirmininkas V. Stundys bei dabartinis TS-LKD vadovas A. Kubilius.

Pagal partijos įstatus, pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai. Jį renka visi TS-LKD nariai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų