REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liucerna – šviesos ir saulės miestas Alpių papėdėje

Visos abejonės dėl pernelyg romantiško pavadinimo „Šveicarijos perlas“ išsisklaido vos tik įžengi į miestą. Ties Keturių Kantonų ežeru įsikūrusi ir elegantiškai tarsi paveikslas įrėminta baltuojančių viršukalnių Liucerna neabejotinai yra vienas gražiausių Šveicarijos miestų.

REKLAMA
REKLAMA

Liucerną 840 m. įkūrė vienuoliai benediktinai. Iki šiol šis miestas yra išlikęs katalikybės centru ganėtinai protestantiškoje valstybėje. Miesto pavadinimas siejamas su šviesa: išvertus iš lotynų kalbos lux reiškia šviesą. Anot legendos, pirmieji žmonės čia įsikūrė todėl, kad angelai apšvietė šią vietą iš dangaus. Toje vietoje iškilo koplyčia, o vėliau – ir miestas.

REKLAMA

Liucerna tapo pirmuoju miestu, prisijungusiu prie Šveicarijos konfederacijos. Ir šiandien mieste įsikūrusiame Bundesbrief muziejuje saugoma 1291 m. Ištikimybės priesaika, kuri buvo Šveicarijos konfederacijos pradžia.

Per Liucerną skubančios Reuso upės krantus jungia du tiltai – Koplyčios ir Malūno. Dengtas medinis per 200 m ilgio Koplyčios tiltas – bene labiausiai fotografuojama visos Šveicarijos įžymybė. Ir ne veltui. Koplyčios tiltas buvo nutiestas XIV a. pr. ir yra laikomas seniausiu dengtu mediniu tiltu Europoje. Tilto pastogę puošia scenas iš miestiečių ir šventųjų gyvenimo vaizduojantys 18 a. piešiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Pėstiesiems pritaikytas palyginti nedidelis Liucernos senamiestis nepalieka abejingų savo jaukiomis gatvelėmis ir freskomis dekoruotais namais. Kiek tolėliau nuo miesto centro įsikūręs dėmesio vertas Šveicarijos transporto muziejus, interaktyviai supažindinantis su transporto istorija ir raida. Muziejuje, kuris yra vienas lankomiausių šioje šalyje, eksponuojama didžiulė įvairiausių transporto priemonių kolekcija - traukiniai, automobiliai, lėktuvai, laivai ir kt. Na, o meno gerbėjai gali užsukti į mieste įsikūrusius Picasso arba Ričardo Vagnerio muziejus.

Liucerna garsėja tradiciniu karnavalu – Fasnacht. Šveicarijoje vasarį kone kiekviename mieste ir miestelyje vyksta didesni ar mažesni karnavalai ir persirengėlių eitynės, tačiau Liucernos karnavalas yra vienas didžiausių, mat švenčia visas miestas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų