• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė BDC („Baltic Data Center“) pasiūlė paslaugų savitarnos svetainę, leisiančią klientams internetu susikurti, išbandyti ir valdyti savo virtualius duomenų centrus. Tai pirmoji šalyje savitarnos sistema, apimanti visą debesų kompiuterijos paslaugų spektrą – virtualius serverius, privačią ir viešąją debesų kompiuteriją bei duomenų atkūrimą kritiniais atvejais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak BDC atstovų, savitarnos sistema leidžia internetu susikurti savo virtualųjį duomenų centrą, neinvestuojant į papildomą įrangą ar atskirą infrastruktūrą. Be to, ji suteikia galimybę lanksčiai pasirinkti duomenų saugyklų apimtį, reikiamu metu ją didinti arba atsisakyti nebereikalingų pajėgumų. Tai leidžia sutaupyti, nes klientui tenka mokėti tik už panaudotus išteklius, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

Skelbiama, kad įmonės, kurios jau turi savo privačią debesų kompiuterijos infrastruktūrą, galės naudotis ir papildomomis galimybėmis. Viena jų – IT sistemų išplėtimas, atsarginių kopijų darymas ir turinio atkūrimas kritiniu atveju. Naujoji paslauga įmonėms leis sujungti savo debesų kompiuteriją su BDC duomenų centru ir įsigyti papildomų viešosios debesų kompiuterijos išteklių piko laikotarpiams, bandymams ar atsarginėms IT sistemų kopijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji paslauga teikiama laikantis aukščiausių saugumo reikalavimų, duomenys laikomi dviejuose nutolusiuose BDC duomenų centruose, o informacinės sistemos apsaugotos dvejomis skirtingų gamintojų ugniasienėmis. Visa tai nelaimės atveju leidžia užtikrinti duomenų ir sistemų atkūrimą.

Pasak BDC atstovų, naujoji BDC sukurta paslauga „Enterprise Cloud“ paremta jau daugiau nei prieš dešimtmetį išpopuliarėjusiais bendrovės „VMware“ sprendimais. Šią įmonę „Gartner“ analitikai pripažįsta virtualizacijos rinkos lyderiais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų