REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tituluotas leidinys „Edmunds“ paskelbė savo bjauriausiai atrodančių pasaulio automobilių „Top 100“. Pačiu bjauriausiu pasaulio automobiliu pagal „Edmunds“ tapo ... italų superautomobilis „Lamborghini Veneno“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip išsireiškė „Edmunds“ redaktorius, bjauresnis dalykas už šio superautomobilio dizainą Italijoje buvo tik fašizmo epocha. „Laimė, kad tokių automobilių bus pagaminti tik trys.“ – ironizavo „Edmunds“ redaktorius.

REKLAMA

Išskirtinį modelį pagal įprastą metodiką „Lamborghini“ pavadino kovinio buliaus „Veneno“ vardu. Anot pačių italų, šis bulius vienas iš stipriausių ir agresyviausių, jis 1914 m. Andalūzijoje vykusio pasirodymo metu sužeidė garsų toreodorą Joze Sanchezą Rodriguezą.

Nors sklandė gandai, kad šis modelis buv kuriamas „Aventador“ pagrindu iš pastarojo jis paveldėjo tik 6,5 litro darbo tūrio V12 tipo motorą, kurio galia dėl didesnio skersmens įsiurbimo kolektorių, optimizuotos termodinamikos, šiek tiek didesnių leidžiamų maksimalių sūkių ir dar mažesnio atgalinio slėgio išmetimo sistemoje išaugo iki 750 AG.

Per mechaninę ISR pavarų dėžę sukami visi keturi ratai suteikia pakankamai gerą sukibimą tam, kad nuo 0 iki 100 km/h šis išskirtinis superautomobilis įsibėgėtų per 2,8 sekundės ir išvystytų maksimalų 355 km/h greitį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų