REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Nokia“ pranešė šią savaitę Lietuvoje pradedanti pardavinėti aukščiausios klasės išmanųjį telefoną „Lumia 920“. Sėkmingiausias „Nokia“ modelis su „Windows Phone“ operacine sistema Lietuvos operatorių salonus pasieks netrukus po to, kai „Mobile News 2013“ apdovanojimuose pelnė „Novatoriško telefono“ įveertinimą, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal fotografavimo ir filmavimo galimybes „Nokia Lumia 920“ neturi sau lygiaverčių konkurentų tarp išmaniųjų telefonų. Šio „Nokia“ flagmano fotoobjektyve įmontuota slankiųjų lęšių technologija. Ji objektyvui padeda sugerti iki penkių kartų daugiau šviesos ir vartotojas išgauna aukštos kokybės nuotraukas. Slankieji lęšiai labiausiai gelbsti, kai fotografuojama be blykstės, esant blogam apšvietimui arba filmuojama judant“, – tvirtina Vytenis Koryzna, atsakingas už „Nokia“ pardavimus Lietuvoje.

REKLAMA

Skelbiama, kad mėgstantys fotografuoti „Nokia Lumia 920“ įvertins ir dėl jame įdiegtų fotoaparato lęšių programėlių. Tai specialios programėlės, kurios fotokamerai suteikia naujų funkcijų ir savybių, pavyzdžiui, vartotojai gali užfiksuoti animuotas nuotraukas, įamžinti panoraminius vaizdus ar pašalinti iš nuotraukos netikėtai į kadrą įėjusius pašalinius asmenis. Šias programėles visi vartotojai gali atsisiųsti nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Telefono fotoaparatu naudojasi ir „Nokia City Lens“ programėlė, kuri nukreipus objektyvą į miesto gatvę ekrane parodo informaciją apie netoliese esančias parduotuves, kavines, viešbučius ar lankytinas vietas. Programa yra susieta su „Nokia“ vietos nustatymo paslauga bei patobulintomis „Drive“ ir „Transport“ programomis ir gali sudaryti patogiausią maršrutą iki pasirinktos vietos.

Pasak „Nokia atstovų, „Lumia 920“ padės nepasiklysti netgi didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose – telefone įdiegta žemėlapių programėlė rodo ir prekybos centruose esančias parduotuves. Mėgstantiems keliauti ypač pravers GPS navigacija, veikianti net ir be interneto ryšio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šis telefonas turi dar vieną savybę, kuri Lietuvoje turėtų būti sutikta labai palankiai. Tai – itin jautrus ekranas, kurį galima valdyti liečiant ne tik pirštu, bet ir mūvint pirštinėmis, taip pat įvairiais daiktais – raktais, tušinuku ar kitais. Tai ypač patogu šaltu metų laiku, nes telefonu galima naudotis nenusiėmus pirštinių. Kita vertus, ši savybė pravers ir, pavyzdžiui, ruošiant maistą: kai rankos miltuotos, pakanka saliero ar banano, kad atsilieptumėte į draugo skambutį“, – pasakojo V. Koryzna. Anot jo, „Lumia 920“ ekranas išsiskiria ne tik savo jautrumu, bet ir ryškumu – vaizdas aiškiai matomas net saulės atokaitoje.

REKLAMA

Pranešama, kad „Nokia Lumia 920“ yra pirmasis išmanusis telefonas pasaulyje, kurio bateriją galima įkrauti bevieliu būdu – telefoną padėjus ant specialaus kilimėlio. Galingiausias gamintojo istorijoje akumuliatorius (2000 mAh) yra integruotas į telefono korpusą, o tai sustiprina įrenginio konstrukciją ir labiau apsaugo telefoną jam nukritus ant žemės.

„Nokia Lumia 920“ išmanusis telefonas nuo ketvirtadienio, balandžio 18 d., prekyboje pasirodys geltonos, raudonos, baltos ir juodos spalvų. Numatoma jo kaina be sutarties – apie 1850 litų, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų