REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Lukašenka žada puikius santykius su Lietuva jeigu...

Kokios sąlygos keliamos Lietuvai? (papildyta 22.57)

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka antradienį pareiškė, jog Lietuvos - Baltarusijos santykiai gali būti kuo geriausi, jei Lietuva "atsikratys spaudimo iš šalies".

REKLAMA
REKLAMA

"Jei Lietuva nori su mumis bendradarbiauti ir jei Lietuva atsikratys kažkokio spaudimo iš šalies, mes sukursim tokius santykius, kokių iš mūsų nori mūsų tautos, ir ne tik tautos - politinis elitas ir jūsų, ir mūsų. Mes tam pasirengę, būkite tuo tikri", - antradienį priimdamas naujojo Lietuvos ambasadoriaus Baltarusijoje Evaldo Ignatavičiaus skiriamuosius raštus ceremonijoje kalbėjo A.Lukašenka.

REKLAMA

"Aš suprantu ir jus, ir Lietuvos vadovybę, aš viską suprantu ir matau. Tačiau, nepaisant to, reikia po truputį kažkaip nusimesti išorės įtakos naštą ir pančius", - Baltarusijos prezidento pasisakymą cituoja šios šalies naujienų agentūra Belta.

"Mums, kaip sakoma, nėra ko dalintis. Dvi šalys turi daug bendrų interesų saugumo, prekybos, pramonės bendradarbiavimo srityse. Būtina kartu išnaudoti ir didinti turimą transporto - logistikos potencialą. Mes pasirengę mūsų santykius paversti tikros geros kaimynystės pavyzdžiu. (...) Tikimės, kad Lietuvos pirmininkavimas ES antroje 2013 metų pusėje taps aktyvaus Baltarusijos - Europos santykių normalizavimo laikotarpiu", - kalbėjo A.Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

***

Balsas.lt primena, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės kadencijos pradžioje daug aistrų kėlė jos siekis koreguoti užsienio politiką neva pragmatiniais sumetimais, A. Lukašenkos vizitas ir išvis "flirtas" su šiuo diktatoriumi. Praėjusiais metais A. Lukašenka pratrūko isteriškais keiksmais į Lietuvos pusę, kuomet per mūsų šalies oro erdvę iš Švedijos į Baltarusiją pateko vadinamasis "meškiukų desantas", o Minske buvo užpulta Lietuvos ambasada.

„Tai ne teroristai jokie, ir nereikia čia įžvelgti kažkokių teroristų“, – pirmadienį pareiškė paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamas A. Lukašenka. Kalbėdamas su studentais, jis taip pat prisiminė kitą atvejį, kai 2010 metais Minske analogiškai buvo užpulta ir Rusijos ambasada: „Į Rusijos ambasados teritoriją metė tuos butelius, sugadino jų nuosavybę, automobilį ir taip toliau. Rado tuos žmones, šiandien jie yra atitinkamose vietose. Lietuva rėkė, kad tie žmonės yra politiniai kaliniai. Kai jiems tuos butelius metė, tai jau yra terorizmas. Štai tokia jų politika, žlobų politika“, – grubiai tuomet ironizavo Baltarusijos prezidentas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų