REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet bendrovė „Microsoft“ inicijavo reklaminę kampaniją „Scroogled“, kurioje pristatomi įvairūs „Android“ operacinę sistemą naudojančių įrenginių, o taip pat pačios „Google“ paieškos sistemos trūkumai. Žinoma, kaip geriausią alternatyvą „Microsoft“ siūlo savo paieškos sistemą „Bing“. Bet ar tikrai ji tokia saugi kaip reklamuojama?

REKLAMA
REKLAMA

Tai patikrinti sumanė Vokietijos nepriklausomos IT tyrimų laboratorijos „AV-Test“ ekspertai. Jie daugiau nei 1,5 metų tikrino daugiau nei 10 milijardų tinklalapių, rastų internete naudojant paieškos sistemas „Google“, „Bing“, „Yandex“ ir „Blekko“.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad pirmąją vietą pagal paieškos sistemos pateiktų nuorodų į kenkėjiškus tinklalapius, keliančius pavojų interneto vartotojų kompiuterių ir asmeninių duomenų saugumui, užėmė „Yandex“. Jos rezultatas - 3300 pavojingų tinklalapių.

Antrąją vietą užėmė „Bing“ (1285), trečioji atiteko „Google“ (272). Geriausiai šiame teste pasirodė „Blekko“, suradusi tik 203 kenkėjiškus tinklalapius, tačiau dėl savo paieškos algoritmo trūkumo „AV-Test“ ekspertams pavyko šia paieškos sistema patikrinti tik 3 mln. tinklalapių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų