REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobilių sporto legenda seras Stirlingas Mossas (Stirling Moss) rizikuoja užsitraukti feminisčių nemalonę. 83-jų metų britas šiais korektiškų nuomonių laikais leido sau viešai suabejoti moterų vairavimo gebėjimais.

REKLAMA
REKLAMA

Toks akibrokštas nuskambėjo britų radijo stoties „BBC“ eteryje. Tiesa, vienas iš žymiausių pasaulio lenktynininkų taip išsireiškė ne apie bendrąsias moterų kompentencijas prie vairo, o apie dailiosios lyties atstovių galimybes F1 lenktynių serijoje. Stirlingas Mosas pareiškė, kad damoms trūksta įgūdžių ir tam tikrų psichofizinių gebėjimų.

REKLAMA

„Taip, automobilių sporto pasaulyje yra keletas stiprių damų, tačiau F-1 pasauliui moterys nėra tinkamos. Joms trūksta specifinių įgūdžių. Be to, jos fiziologiškai negali rizikuoti savo gyvybe.“ – radijo laidos metu sakė automobilių sporto grandas.

Priminsime, kad seras Stirlingas Mosas yra vienas iš žymiausių XXa. vidurio ir F1 varžybų priešaušrio lenktynininkų. Jis gimė 1929 m. rugsėjo 17 d. Londone. Per visą savo lenktyniavimo karjerą Mossas laimėjo 194 pergales iš 497 dalyvautų lenktynių. Vieno interviu metu jis prasitarė, kad iš viso jis yra dalyvavęs 525 įvairaus masto lenktynėse – tai yra 62 lenktynės per metus. Kaip ir dauguma to meto pilotų, S. Mossas dalyvavo ir kitų klasių lenktynėse, kartais net per vieną dieną keliose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų