REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NASA Žemei pavojingų objektų skyriaus tyrėjai paskelbė, kad naujausi „Saiding Springo“ kometos („C/2013 A1“) stebėjimai sudarė galimybes patikslinti kometos trajektoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo įdomus dalykas: pasirodo, kometa praskris arčiau Marso nei buvo skaičiuota iki šiol, tačiau jos šansai įsirėžti į Marsą 2014 metais yra mažesni nei buvo skaičiuota, informuoja Universetoday.com.

REKLAMA

NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijos specialistai teigia, kad kai „Saiding Springo“ kometa atsidurs arčiausiai Marso, ją nuo planetos skirs nebe 120 tūkst. km (kaip rodė ankstesni skaičiavimai), o jau 110 tūkst. km.

Vis dėlto NASA ekspertai kometos susidūrimo su Marsu tikimybę smarkiai sumažino – nuo vieno iš 8 tūkst. iki vieno iš 120 tūkst.

Naujausi „Saiding Springo“ kometos trajektorijos skaičiavimai rodo, kad arčiausiai Raudonosios planetos kometa atsidurs 2014 m. spalio 19 dieną 21.51 val. Lietuvos laiku. Tą akimirką ji bus į Saulę atgręžtoje Marso pusėje.

„Saiding Springo“ kometa buvo atrasta pirmosiomis šių metų dienomis – ją pastebėjo kometų guru Robertas McNaughtas, darbavęsis Saiding Springo observatorijos (Australija) teleskopu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų