REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismai užversti bankroto bylomis – vien per devynias balandžio dienas įmonėms inicijuojama 90 bankrotų. Toks būdas, suvešėjus neatsiskaitymo kultūrai, gali tapti arba gelbėjimosi šiaudu, arba atsigręžti bumerangu, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Štai penktadienį Šiaulių apygardos teisme bus nagrinėjamas klausimas dėl bankroto bylos iškėlimo UAB „Ropokalnis“, Šeduvoje veikiančiai mėsos perdirbimo įmonei. Ieškovė – skolų išieškojimo UAB „Inforo“.

REKLAMA

Pastarosios bendrovės vadovas Algirdas Vilčinskas „Verslo žinioms“ sakė, kad „Ropokalnis“ piktybiškai ir ilgą laiką nemokėjo, todėl kito pasirinkimo, kaip kelti jam bankroto bylą, nebuvo.

„Ropokalnis“ direktorius Giedrius Matiekaitis teigia, kad skola nebuvo didelė ir jau sumokėta, todėl tikisi, kad bankroto byla bus nutraukta.

Iš nevilties, kad partneriai neatsiskaito už joms parduotus prekių žymeklius „Crosspoint“, VšĮ „Verslo energija“ partneriams iškėlė daugiau nei dešimtį bankroto bylų. Bet rezultatas apverktinas – už piktnaudžiavimą procesinėmis teisėmis teismai skyrė baudų ir priteisė padengti bylinėjimosi išlaidas. O svarstant kai kurias bylas net kilo įtarimų, kad ieškovo veiksmuose yra nusikalstamos veikos požymių, nes jis nesikreipia dėl neapmokėtos skolos į teismą, o inicijuoja bankroto bylos iškėlimą.

Skolų išieškojimu ir valdymu užsiimančios bendrovės „Conlex“ direktorius Donatas Juršys pastebėjo, kad šiemet bankroto bylų inicijavo beveik trečdaliu daugiau nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų