REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio transplantacijos biuro prie SAM atstovai susitiko su Vengrijos universiteto Biomedicinos etikos ir teisės centro doktorantu George Florea, kuris rengia mokslinį darbą „Organų paskirstymas ir daugiapakopis valdymas Centrinėje ir Rytų Europoje“ bei pateikė informacijos apie donorystės ir transplantacijos sistemos bei proceso raidą Lietuvoje per paskutinį dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

Vengrų atstovas siekia atlikti Lietuvos, Kroatijos ir Rumunijos transplantacijos proceso analizę, įvertinti šalių organų transplantacijos sistemą per pastaruosius 10 metų. Jo objektas – paaiškinti organų transplantacijos proceso efektyvumą trimis lygiais – nacionaliniu, regioniniu ir vidaus. Šios trys šalys pasirinktos dėl labai skirtingo donorystės ir inkstų transplantacijų lygio. Kroatija – maža šalis, per pastaruosius kelerius metus padariusi stebėtiną šuolį transplantacijų srityje, pirmaujanti mirusių donorų inkstų transplantacijų srityje. Rumunija – kaip mažiausiai pasiekusi Rytų Europos šalis šioje srityje. Lietuva – kaip šalis, kurioje transplantacijų skaičiai atitinka Europos vidurkį.

Mokslinio darbo tikslas – parengti lyginamąją analizę, kuri leistų suprasti ir pagrįsti pokyčius donorystės ir transplantacijos srityje, didinti organų translantacijų skaičių, suteikti teorinės informacijos donorystės proceso skaidrumui. Įvairiapusė analizė bus parengta, analizuojant donorinių ligoninių, transplantacijų specialistų, transplantologų, bioetikos specialistų, valstybės institucijų, pacientų organizacijų pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų