REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai vasarą studijas baigę studentai užplūs darbo rinką, jie, tikėtina, konkuruos ir savo specializacijų neįprastumu. Baigę lėlių ar alaus gaminimo studijas, absolventai parodo, kad dėl pomėgių ir unikalumo yra atsisakoma tokių įprastų sričių kaip istorija ar ekonomika. Businessnewsdaily.com pristato 10 abai neįprastų studijų kursų ir programų.

REKLAMA
REKLAMA

1. Lėlių gaminimas

Konektikuto universitete studentai gali pasirinkti lėlių gaminimo specialybę. Programa, siūloma universitete nuo 1964 metų, yra UConn‘s Dramatic Arts departamento pažiba. Pasirinkę šią programą studentai mokosi kostiumų istorijos, apšvietimo ir scenos kūrimo subtilybių, lėlių gamybos technologijų ir vaidybos su lėlėmis. Siūlomos lėlių gaminimo bakalauro ir magistro studijos.

REKLAMA

2. Profesionali auklė

Kentukio Salivano universitetas siūlo 12 mėnesių trukmės programą, kuri leidžia studentams įgyti profesionalios auklės diplomą – Amerikos auklių tarybos mokyklos sertifikatą kartu su dirbtinio kvėpavimo ir pirmosios pagalbos teikimo sertifikatais. Studentai mokosi kūdikių priežiūros aspektų, elgesio taisyklių, maistingų patiekalų gamybos paslapčių ir efektyviai komunikuoti su vaikais ir tėvais. Siūlomi moduliai yra „Sauga ir mityba“, „Šeimos sistemos“ ir „Kūdikių priežiūra“.

REKLAMA
REKLAMA

3. Populiarioji kultūra

Televiziją, filmus, komediją ir žurnalus mėgstantys studentai tikrai mėgaujasi populiariosios kultūros studijomis Bouling Grino valstybiniame universitete. Ohajo universiteto teigimu, tokios studijos „per televizijos programas, filmus, mašinas, namus, muziką, muziejus, šventes, atostogas, žurnalus ir daugybę kitų kultūros aspektų leidžia analizuoti dabartinę visuomenę ir tirti ją istoriškai“. Populiariosios kultūros studijoms priklauso tokie dalykai kaip „Populiariosios kultūros tyrimai“, „Įžanga į populiarųjį kiną“ ir „Tu ir populiarioji kultūra“. Pabaigę šias studijas asmenys paprastai dirba reklamos, viešųjų ryšių, žurnalistikos, žiniasklaidos, mokymo, bibliotekininkystės srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Ginklų gamyba

Laseno Community koledžas siūlo studentams išmokti apie ginklus viską, kas įmanoma. Kalifornijos koledže studentai gali gauti ginklų gamybos diplomą, kurio pagrindas yra ginklų taisymas arba bendroji ginklų gamyba. Tarp pagrindinių dalykų šioje programoje yra „ Šaudymo šautuvu pagrindai“, „Ginklai ir saugumas“, etc.

5. Fermentacijos mokslai

Kai kas gali pajuokauti, kad gavo diplomą už alų, tačiau Appalachian valstybinis universitetas iš tikrųjų suteikia studentams tokią galimybę. Šiaurės Karolinos koledžas siūlo fermentacijos mokslų studijas, kurių metu studentai, šalia kitų dalykų, mokosi gaminti alų ir vyną. Jie turi galimybę dirbti padalinio „Ivoru Twer“ alaus darykloje, kur stengiamasi padidinti procesų efektyvumą ir sukurti naujus receptus. Tarp siūlomų dalykų yra „Socialinis fermentuotų gėrimų poveikis“, „Alaus gaminimo mokslas ir analizė“, „Vynuogininkystė: vyno fiziologija ir vynuogyno įkūrimas“.

REKLAMA

6. Kanados studijos

Duke yra vienas iš nedaugelio JAV universitetų, kuris siūlo studentams Kanados studijas. Programai priklauso tokie dalykai kaip „Prancūzų buvimas Šiaurės Amerikoje“, „JAV sienos ir pasienio ruožai“ ir „Prancūziškoji Kanada scenoje ir ekrane“.

7. Sprendimų priėmimas

Darbdaviai, ieškantys asmenų, kurie gali priimti sprendimus, turėtų jų dairytis tarp baigusiųjų Indianos universitetą. Blumingtono koledžas siūlo įgyti daktaro laipsnį sprendimų studijų srityje, kurios pagrindą sudaro kiekybiniai metodai, naudojami priimant sprendimus versle. Pasak koledžo atstovų, programa parodo, kokie svarbūs yra matematiniai modeliai ir analitinis pagrindimas sprendžiant problemas tokiose srityse kaip procesai ir tiekimo grandinės valdymas, informacinės technologijos, rinkodara, finansai, valdymas ir ekonomika. Dalykai, kuriuos studijuoja šią programą pasirinkę studentai, yra „Procesų tyrimas“, „Procesų kūrimas ir kontrolė“, „Sistemų simuliavimas“.

REKLAMA

8. Bitlai

Mažai žmonių gali įrodyti savo meilę bitlams taip, kaip tie, kurie pasirenka su jais susijusią studijų programą Liverpulio Hope universitete (Jungtinė Karalystė). Garsiosios grupės gimtajame mieste įsikūręs universitetas vienintelis pasaulyje siūlo programą „Bitlai, populiarioji muzika ir visuomenė“. Metų trukmės programos metu yra tiriama bitlų muzikos reikšmė identitetui, auditorijai, tautiškumo suvokimui, pramonei ir vietovėms. Pasirenkamųjų modulių sąraše – „Istorinės temos: Liverpool“ ir „Muzikologija ir Bitlai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Lytis

Daugumai studentų seksologijos pradmenys pasibaigia vidurinėje mokykloje. Tačiau viename Kalifornijos koledže galima rasti tų seniai pamirštų pokalbių tęsinį. San Francisko valstybinis universitetas siūlo rinktis seksualumo studijų bakalauro arba magistro programas. Jų metų studentai įgyja žinių apie seksualinių funkcijų procesus ir variacijas bei reprodukciją, intymius santykius, seksualinius ir genderistinius vaidmenis bei socialinį, kultūrinį ir istorinį meilės ir sekso kontekstą. Pagrindiniai moduliai – „Įvadas į žmogaus seksualumą“, „Biologinė ir kultūrinė lytys“ ir „Seksas santykiuose“.

REKLAMA

10. Aukcionų rengimas

Gebėjimas greitai kalbėti yra tik vienas iš įgūdžių, kuriais gali pasigirti Harisburgo Area Community koledžo siūlomą aukcionų rengimo studijų programą baigę asmenys. Ši programa moko, kaip sukurti tinkamą pardavimo šūkį, pasirinkti įvertinimo strategijas, parūpinti prekių aukcionams ir vykdyti patį aukcioną. Siūlomi moduliai – „ Bendravimas su auditorija“, „Aukcionų teisė“ ir „Pasirengimas aukcionams“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų