• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Verslininkams ir politikams įteikti „Investors‘ Forum“ apdovanojimai

M. Gedvilas: investicijos yra išlaidos, o dabar reikia dirbti ir jas pateisinti

Penktadienio pavakarę Vilniаus Kongresų rūmuose antrą kartą iškilmingai įteikti tradiciniai asociacijos „Investors‘ Forum“ apdovanojimai verslo įmonių, valstybės institucijų ir kitų organizacijų atstovams, 2012 metais labiausiai prisidėjusiems prie investicinio klimato Lietuvoje gerinimo.

Penktadienio pavakarę Vilniаus Kongresų rūmuose antrą kartą iškilmingai įteikti tradiciniai asociacijos „Investors‘ Forum“ apdovanojimai verslo įmonių, valstybės institucijų ir kitų organizacijų atstovams, 2012 metais labiausiai prisidėjusiems prie investicinio klimato Lietuvoje gerinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metų investuotojas

„2012 metų investuotoju“ už sėkmingas praėjusių metų investicijas, padidintą pridėtinę vertę, aukštąsias technologijas ir lyderystę tarp šalies eksportuotojų tapo „Amilina“.

REKLAMA

Įteikdamas apdovanojimą Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sakė, kad „labai svarbu, jog yra pastebimi ir pagerbiami žmonės, priimantys drąsius sprendimus, nebijantys rizikuoti, mokantys pritraukti investicijas į mūsų šalį“.

„Investicinis procesas niekada netrunka vienerius metus“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė krakmolo gamintojos „Amilina“ generalinis direktorius Mindaugas Gedvilas. Tačiau, pridūrė jis, „investicijos yra išlaidos, o dabar reikia dirbti ir jas pateisinti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Amilina“ apdovanota už 2012 metais pradėtą investicinį projektą, kuris leis dvigubai padidinti gamybos apimtį ir atvers galimybių pradėti naujų produktų gamybą. Per 2012 metus „Amilina“ į gamybą investavo 98,5 mln. litų, o 2013-aisiais šios investicijos išaugs iki 200 mln. litų. Dėl „Metų investuotojo“ titulo taip pat varžėsi AB „Lietuvos paštas“, „Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padalinys bei UAB „Biotechpharma“.

Socialiai atsakinga įmonė

Socialiai atsakingai įmonei skirtą apdovanojimą „Atsakinga įmonė“ Danske bankui teikdama socialinės apsaugos ir darbo ministrė Alvyda Pabedinskienė sakė mananti, kad „kuo daugiau bus viešinamos socialiai atsakingos įmonės, socialiai atsakingas požiūris į darbuotojus, į jaunus žmones, tuo mes būsime turtingesni“. O Danske banko generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas ragino visus prisijungti prie socialiai atsakingos veiklos „ne todėl, kad tai yra madinga, ne todėl, kad verčia aplinkybės, o dėl to, kad mes sukurtume visuomenei naudą ir atneštume jai dividendus, o tai daug svarbiau, negu visi pelnai kartu sudėjus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimas Danske bankui skirtas už aktyvų dialogą su darbuotojais, pažangą aplinkosaugos ir santykių su klientais srityse ir aktyvią edukacinę veiklą. Apdovanojimui už socialiai atsakingą veiklą taip pat buvo nominuota valstybės valdoma AB „Lesto“ bei telekomunikacijų įmonė „Teo LT“.

Metų sprendimas verslo aplinkai gerinti

Geriausio „Metų sprendimo verslo aplinkai gerinti“ nominacijoje apdovanojimas atiteko buvusiam teisingumo ministrui Remigijui Šimašiui. Investuotojų pagarbos jis nusipelnė dėl ūkio subjektų veiklos priežiūrą atliekančių institucijų pertvarkos. Verslininkai siūlė ministrą apdovanoti ir dėl inicijuotų ir priimtų teisės aktų, kurie sukūrė geresnes sąlygas kreditoriams teisėtai tvarkyti asmens dokumentus, reikalingus atsakingam skolinimui.

REKLAMA

 Vienas apdovanojimas buvo skirtas ir žiniasklaidos atstovams. „Metų verslo žurnalistu“ paskelbtas Rytas Staselis. Žurnalistas buvo įvertintas už nepriklausomą požiūrį į ekonomines Lietuvos problemas bei drąsą imtis sudėtingų temų.

Specialiaisiais prizais už kūrybiškumą buvo apdovanota grupė vaikų iš Viešvilės, piešusių kalėdinius atvirukus.

„Investors‘ Forum“ vykdomosios direktorės Rūtos Skyrienės teigimu, „tradicija tampantys apdovanojimai ne tik neša žinią apie darnią plėtrą ir tarpusavio bendradarbiavimą, tačiau tuo pačiu metu leidžia užfiksuoti ir didžiausią pažangą Lietuvoje“. Ji pridūrė, kad valstybės pažangos kartu turi siekti ir verslas, ir valstybės institucijos. Kaip informavo R. Skyrienė, nugalėtojai buvo renkami iš 40 nominantų, kuriuos vertino Investuotojų forumo valdybos nariai bei kompetentingi ekspertai.

REKLAMA

Laimėtojams įteikti diplomai ir žymaus skulptoriaus Vytauto Nalivaikos sukurta bronzinė skulptūrėle, vaizduojanti žmogaus ranką bei simboliškai joje pražystantį kastuvą. O skelbdama šventinį koncertą, kuriame dalyvauja dirigento Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, R. Skyrienė pavadino jį operos „Lietuva – investicijų rojus“ premjera.

Asociacijos „Investors‘ Forum“, kuri vienija 52 stambiausius ir aktyviausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką (pramonės įmones, bankus, logistikos ir kitų veiklos sričių bendroves), geriausių investuotojų apdovanojimų ceremonijoje Vilniaus Kongresų rūmuose kai kurie Seimo ir Vyriausybės nariai, ambasadoriai, gausus būrys verslininkų ir kitų žinomų žmonių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų