REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jau šį šeštadienį Lietuvos regbio rinktinė Šveicarijos Niono mieste išbandys savo jėgas su Europos tautų taurės 2A diviziono lyderiais šveicarais. Lietuviams treniruotės dėl prastų oro sąlygų kiek apkarto, tačiau lietuviškas desantas Šveicarijoje ruošiasi parodyti viską, ką gali, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinei treniruočių periodas nebuvo pats maloniausias dėl Lietuvoje nesirodžiusio pavasario. Regbininkai taip ir nepasitreniravo ant žolės, tačiau šįkart treniruočių stovykla buvo pakankamai ilga, kad rinktinė susižaistų. Lietuvos rinktinės treneris Linas Naujalis sako, kad grupės lyderiai šveicarai nėra neįveikiami: „Visos komandos šioje grupėje yra apylygės, šveicarus tikrai galime įveikti. Pavojingesni gal yra antroje vietoje esantys olandai. Kadangi mūsų rinktinėje vyksta pokyčiai – ateina daugiau jaunų žaidėjų – šiame sezone mūsų tikslas yra išsilaikyti 2A divizione.“

REKLAMA

Iškritus į žemesnį divizioną yra sunku vėl palypėti aukščiau – penkios komandos kaunasi dėl vieno kelialapio. Treneris rungtynėse prieš šveicarus ruošiasi akcentuoti gynybą: „Ginsimės ir bandysime kontratakuoti. Gynyba laimi čempionatus.“

Pergalė prieš šveicarus būtų ypatingas postūmis kovojant dėl išlikimo Europos tautų taurės 2A divizione. Šiuo metu Lietuva 2A diviziono grupėje užima paskutinę, penktąją vietą. Lietuviams šiame, 2012-2013 metų sezone, dar nepavyko iškovoti pergalės – rinktinė pralaimėjo Maltai ir Nyderlandams.

REKLAMA
REKLAMA

Linas Naujalis mano, kad mačui su šveicarais pavyko sudaryti optimalią sudėtį, nors buvo žaidėjų, kurie negalėjo prisijungti prie rinktinės. Kai kurie rinktinės nariai rungtyniauja Anglijoje, kur šiuo metu vyksta atkrintamosios varžybos. Tačiau į rinktinę pavyko prisikviesti JAV gyvenantį Tomą Zuoką.

Pasauliniame regbio rinktinių reitinge Lietuva užima 44-ąją vietą, o Šveicarija yra 46-oje pozicijoje.

Balandžio 27 dieną Vilniuje lietuviai žais su Kroatijos rinktine, kurią pernai metais pavyko įveikti 28:26. Tuomet lietuviai kovėsi dėl vietos aukštesniajame divizione su Švedija, tačiau tarpusavio dvikovos su lietuviais rezultatas buvo palankesnis švedams ir šie žengė aukščiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų