REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija teigiamai vertina šiandienos Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus pareiškimą dėl skalūnų dujų žvalgybos ir išgavimo galimybių Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Norisi tikėti, kad šį kartą premjeras savo žodžių neišsižadės ir šis klausimas apsieis be naujos darbo grupės sudarymo. Liberalai pritaria, kad turėtų būti išsamiai ištirta, ar turime skalūnų rezervų Lietuvoje. Žinoma, prieš tai užsitikrinus saugumą ir aiškią finansinę naudą valstybei“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcija Seime siūlo priimti įstatymų pataisas, kurios suteiktų galimybę dalį mokesčių už tam tikroje vietovėje išgaunamas dujas ar naftą nukreipti į savivaldybių biudžetą. Tokiu būdu savivaldybėms atsirastų papildomų galimybių prižiūrėti ir gerinti vietos gyvenamąją aplinką.

Pagal registruotas Naftos ir dujų išteklių mokesčio įstatymo pataisas, 10 proc. naftos ir dujų išteklių mokesčio būtų sumokama į savivaldybės, kurios teritorijoje vykdoma naftos ir dujų gavyba, biudžetą. Likę 90 proc. atitektų valstybės biudžetui. Pagal dabartinę tvarką 100 proc. mokesčio pakliūna į valstybės biudžetą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų