REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pedofilijos byla: A. Ūsas lieka išteisintas

Klausiama mergaitė apie tvirkinimą kalbėjo primokyta (papildyta 15.54)

 

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį vadinamojoje pedofilijos byloje paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį velioniui Andriui Ūsui.

REKLAMA
REKLAMA

 

Apeliacine tvarka bylą nagrinėjęs teismas atmetė Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus skundą.

REKLAMA

Pernai lapkričio 30 dieną tuometinis Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas visiškai išteisino velionį kaunietį A.Ūsą, kaltintą mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu. Teismas padarė išvadą, kad vaizdo įraše tėvo kalbinama mergaitė apie tvirkinimą kalbėjo primokyta.

A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį apvirtus keturračiui.

Po apygardos teismo nutarties išteisinamasis nuosprendis įsiteisėjo.

Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad apylinkės teismas tiek atskirai, tiek visumoje įvertino byloje esančius įrodymus, išsamiai juos išanalizavo ir reikšmingus faktus sujungė į loginę seką.

REKLAMA
REKLAMA

"A.Ūso veikoje nėra nusikalstamos veikos požymių. (...) Fakto, kuriam reikėjo taikyti baudžiamąjį įstatymą, nebuvo", - paskelbė Vilniaus apygardos teismas.

Teismo salėje teisėjai skelbiant nutartį dalyvavo policininkas, dar keli policijos pareigūnai budėjo teismo pastate. Teismo salėje buvo vos keli stebėtojų, o didžiąją dalį nutarties klausytojų sudarė žurnalistai.

Išklausyti nutarties buvo atvykę A.Ūso tėvai.

"Čia ne pergalė - čia tiesos atradimas. Atėjimas iki tiesos ir įrodymas, kad nusikalstama veika buvo daryta iš organizatorių pusės, nebuvo jokios kaltės iš kaltinamojo, ar įtariamojo pusės visiškai - visa tai buvo šmeižtas, ir šmeižtas, privedantis iki mirties. Žuvo ar nukentėjo ne vienas žmogus", - po nutarties paskelbimo sakė A.Ūso tėvas Aleksandras Ūsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis išreiškė viltį, kad bus išaiškinti ir nubausti nusikaltimų organizatoriai ir vykdytojai.

"Gal ne visi sulauks, bet jūs turėtumėte sulaukti šito ir pamatysit, kas šiuo metu darosi Lietuvoje", - kalbėjo garbaus amžiaus vyras.

Paprašytas patikslinti, kas galėjo organizuoti nusikaltimus, privedusius prie žmogžudysčių, A.Ūsas išreiškė nuostabą.

"O kas rašė? Kas painiojo liaudį? Kas žmonėms smegenis pudrino? Kas knygas rašė? Kas vežiodavo į prokuratūrą?", - klausė A.Ūsas.

"Tegu skundžia. Sveikam žmogui buvo aišku turbūt prieš pirmą teismą ir po. Protaujantiems žmonės aišku, o kurie galbūt yra fanatikai, kurie yra ne visai sveiki, jiems neįrodysi, visokių ligonių yra, deja, ir atėjusių į valdžią", - kalbėjo išteisintojo tėvas.

REKLAMA

Pernai lapkričio 30 dieną tuometinis Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas visiškai išteisino velionį kaunietį A.Ūsą, kaltintą mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu. Teismas padarė kategorišką išvadą, kad mažametė seksualinę patirtį įgijo savo tėvo namuose per neteisėtus, nekvalifikuotus ir įkyrius klausinėjus bei filmavimus 2008-2009 metais. Anot teismo, vaizdo įraše tėvo kalbinama mergaitė apie tvirkinimą kalbėjo primokyta.

Vadinamoji pedofilijos byla dar gali būti nagrinėjama Lietuvos Aukščiausiajame Teisme, jeigu šalys per tris mėnesius pateiks kasacinius skundus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų