• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Sony“, siekdama paversti 4K („Ultra HD“) televizorius prieinamus platesnei auditorijai, pagamino šios raiškos modelius su 55 ir 65 colių (atitinkamai 137,5 ir 162,5 cm) įstrižainės ekranais. Jau šį mėnesį jie bus pateikti JAV rinkai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji „Sony“ 4K raiškos televizoriai buvo pademonstruoti sausį JAV vykusioje parodoje „CES 2013“. Dabar bendrovės atstovai pranešė, kad „Ultra HD“ raiškos modelį su 55 colių ekranu bus galima įsigyti už 5 000 JAV dolerių, o didesnįjį, 65 colių – už 7 000 dol.

REKLAMA

Skelbiama, kad „Sony“ jau pradėjo priiminėti išankstinius jų užsakymus internetu. Per artimiausias kelias dienas „Sony“ į 6 JAV valstijų elektronikos parduotuves atveš pirmuosius 4K televizorių modelius, kad pirkėjai savo akimis galėtų pamatyti skirtumą tarp didelės ir superdidelės raiškos vaizdo.

Pasak „Sony“ atstovų, abu minėtieji televizoriai rodo 3840 x 2160 taškų raiškos vaizdą. Ši raiška yra 4 kartus didesnė už „Full HD“ (1920 x 1080 taškų). Naujuosiuose televizorių modeliuose įdiegta „X Reality Pro Picture Engine“ technologija: naudodama du procesorius ji žemesnės raiškos vaizdą paverčia 3840 x 2160 taškų raiškos. Abu televizoriai turi „Wi-Fi“ belaidžio ryšio modulius ir siūlo įprastinį išmaniųjų televizorių funkcionalumą.

Pasak ekspertų, 4K raiškos televizorių plitimą stabdo ne tik didelės jų kainos, bet ir „Ultra HD“ raiškos turinio trūkumas. Nors daug kompanijų jau sparčiai darbuojasi šia kryptimi, Europoje kol kas veikia tik vienas palydovinės TV kanalas, transliuojantis „Ultra HD“ raiška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų