REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauną sudrebino „Sel“ ir „Timati“ koncertas

Gerbėjai taip ir neišgirdo bendros atlikėjų dainos

Šeštadienio vakarą Rusijos žvaigždė Timati surengė pirmąjį savo koncertą Lietuvos scenoje. Koncerto organizatoriai kaip ir žadėjo parengė dar vieną siurprizą: su langu ne tik į Vakarų Europą, bet ir į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) prasimušusiu rusų dainininku, koncertą surengė ir bene garsiausias Lietuvos atlikėjas Egidijus Dragūnas su grupe „Sel“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors renginys turėjo prasidėti 20 valandą, tačiau vėlavo apie pusvalandį. Išparduoti bilietų organizatoriams taip pat nepavyko, į didžiausią areną Lietuvoje, kuri talpina 15 tūkstančių žiūrovų, susirinko apie 8 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Pirmasis į sceną įžengė skandalingasis Lietuvos atlikėjas E. Dragūnas, kuris atliko populiariausius savo kūrinius: „Ten, kur sapnai“, „SL 600“, „Parašyk man laišką iš Paryžiaus“ ir kitus. Atlikėjas juokavo, kad jam šiandien sunku išjudinti minią, nes yra ne pagrindinis dainininkas šiame koncerte.

Kaip ir įprasta „Sel“ pasirodymas išsiskyrė įspūdingu garsu ir šviesų šou – per specialiuosius efektus kartais buvo sudėtinga išvysti, kas vyksta scenoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu, skirtingai nei lietuvis, rusas nenaudojo vizualizacijų. Timati kūrinius atliko tiek gimtąja, tiek anglų kalba. Viso koncerto metu jis vilkėjo juodą katinais dekoruotą treningą, galvą kaip ir įprasta puošė balta kepurė. 

Koncertas prasidėjo kelių minučių muzikiniu intro. Vėliau sekė populiariausi Rusijos žvaigždės muzikiniai kūriniai, o minią labiausiai išjudino daina „London“. Timati taip pat pažymėjo, kad jam garbė koncertuoti vienos geriausių Europos krepšinio komandų „Žalgirio“ arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš paskutinių kūrinių nuskambėjęs pirmame Timati koncerte Lietuvoje, populiariausia atlikėjo daina „Welcome to St. Tropez“, kuri daugelyje Europos Sąjungos (ES) valstybių radijo stočių užėmė pirmąsias vietas ir tapo super hitu „youtube.com“ interneto svetainėje. Būtent su šia daina rusas plačiai atvėrė savo šalies muzikinį langą į Europą.

Ypatingų pageidavimų nebuvo

Vienoje scenoje koncertuojantis kartu su tokiomis pasaulinėmis muzikos žvaigždėmis kaip P. Diddy, Snoop Dogg, Xzibit, Busta Rhymes, Timati organizatoriams ypatingų pageidavimų prieš koncertą nekėlė.

REKLAMA

„Automobilis „Rolls Royce“, sporto salė su SPA bei visur ir visada lydintis apsaugos darbuotojas“, – pasak renginio organizatorių, daugiau Maskvoje gimęs, nuo 13 metų Los Andžele gyvenęs, Timur Junusov (toks tikrasis stambaus verslininko Ildar Junusov ir Simonos sūnaus Timati vardas) nieko nereikalavo.

Tačiau grupės „Sel“ lyderis E. Dragūnas savo pasirodymui ruošėsi išties atsakingai. Jo techniniai reikalavimai organizatoriams buvo triskart didesni nei Rusijos žvaigždės Timati. Tiesa, atlikėjas nereikalavo automobilių, grožio procedūrų ar ypatingų vaišių. Niekam ne paslaptis, kad Selas itin daug dėmesio skiria pasirodymo kokybei: vizualizacijoms, apšvietimui bei garsui. 

REKLAMA

Į muzikos olimpą tik savomis jėgomis

„Mano tėvai apsirūpinę žmonės, tačiau tėvas auklėjo taip, kad viską turiu pasiekti savo jėgomis“, – prieš koncertą sakė Timati, kuris pirmuosius žingsnius žengė 2004 metais, išgarsėjęs projekte „Žvaigždžių fabrikas“ (Rusijoje pavadintu „American Idol“). Po to iškart Timati sulaukė milijonų gerbėjus, tapęs grupės „Banda“ nariu.

Prieš grandiozinį koncertą organizatoriai teigė: „Timati“ ir „Sel“ aukščiausio kalibro dviejų šalių atlikėjai, kurie sukelia daug emocijų ir kurių koncertai sutraukia tūkstančius gerbėjų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu, gerai Lietuvos visuomenei pažįstamas E. Dragūnas kartu su grupe „Sel“, prestižiniuose muzikos apdovanojimuose „M.A.M.A. 2012“ apdovanojimuose buvo nominuotas trijose kategorijose ir iškovojo „Metų koncertinės“ grupės titulą, tai bus didžiausias koncertas po grupės lyderio atostogų Tailande.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų