REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pulas – labai brangus sportas

Federacijos vadovas: Europos čempionatas pinigus tik ima, o nieko nemoka

Penktadienio vakarą Lietuvos pulo rinktinė buvo išlydėta į balandžio 10-20 dienomis, Slovėnijoje, Portorož mieste vyksiantį Europos pulo čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis neslėpė, kad nors pulas yra smarkiai populiarėjantis žaidimas ir sporto šaka pasaulyje, apie medalius Lietuvos rinktinei svajoti dar anksti, o prie to prisideda ir didžiulis lėšų stygius, ir tai, kad rinktinėje nėra nei vieno profesionalo.

REKLAMA

„Lėšų stygius mums užkerta kelią dalyvauti prestižinėse varžybose, kur galėtumėme užsigrūdinti savo patirtį“, - kalbėjo T. Brikmanis.

–Kokių rezultatų iš sportininkų galime tikėtis?

–Jeigu kažkas iš mūsų vyrų patektų tarp 32 stipriausių, o kažkuri iš merginų į 16-uką, tai būtų labai gerai. Apie medalius svajoti nedrįstu, nors ne vieną kartą neįvertinau mūsų sportininkų, o rezultatai buvo atvirkšti.

–Kas yra mūsų rinktinės lyderiai?

–Visi jie yra vienodai pajėgūs, visų šansai yra vienodi. Žinot kaip būna, gali ir nepasisekti. Tačiau sunku būtų tikėtis, kad Europos čempionato debiutantai sužais gerai, nes kažkas atsitinka: ar patirties stoka, ar kitokie stalai, bet atmosfera naujokus prislegia.

REKLAMA
REKLAMA

–Kodėl Lietuva buvo pašalinta iš varžybų?

–Tai finansiniai reikalai. Dalyvavimas Europos čempionate yra pakankamai brangus dalykas. Mes vien tik šiam čempionatui išleidžiame 50 proc. metinio biudžeto.

–Ar už aukštesnes vietas Europos čempionate moka kokios nors premijas?

–Europos čempionatas yra tik sportinis. Jie pinigus tik ima, o nieko nemoka.

–Ar Lietuva yra iškovojusi kokias nors aukštas vietas?

–Vyrai niekuomet nėra patekę tarp 32 geriausių sportininkų. Estai turi du bronzos medalius per paskutinius du metus, latviai kažkada užlipo į 17-ą vietą, lietuviams, deja, niekados nėra pavykę pakilti taip aukštai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

–Kas diktuoja madas pulo pasaulyje?

–Vokiečiai ir švedai kuria Europos pulo federaciją. Po politinių pasikeitimų labai smarkiai į pasaulį išsiveržė Lenkija ir Rusija. Savaime suprantama, kad Rusija turi didelių rėmėjų, turi gabių jaunuolių, lenkai vykdo savo nuoseklų darbą.

TIK FAKTAI

Lietuvą čempionate atstovaus net šeši geriausi mūsų šalies sportininkai: Simona Milišauskaitė, Agnė Jarušauskaitė, Marius Šiaudkulis, Leonas Mončiunskas, Henrikas Strolis ir Marius Ganusauskas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų