• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Bendrovės „Facebook“ ir HTC anonsavo išmanųjį telefoną „HTC First“, kuris naudos „Facebook“ grafinį apvalkalą „Home“ ir „Android“ operacinę sistemą, pranešė „ZDNet“.

REKLAMA
REKLAMA

„Facebook Home“ aplinka siūlo glaudžiai į telefono programinę įrangą integruotas šio socialinio tinklo paslaugas ir skirta aktyviems „Facebook“ naudotojams. „Facebook Home“ buvo pristatyta vakar bendrovės būstinėje Menlo Parke (JAV) įvykusiame renginyje žurnalistams dalyvaujant „Facebook“ ir HTC vadovams M. Zuckerbergui ir P. Chou.

REKLAMA

Pranešama, kad „HTC First“ bus pirmasis „Facebook Home“ aplinką naudosiantis išmanusis telefonas. Jis turės 1,7 GHz 2 branduolių procesorių „Snapdragon 400“, 4,3 colių (10,75 cm) sensorinį ekraną, 1 GB darbinės atminties, 16 GB kaupiklį. „HTC First“ galės veikti 4G (LTE) ryšio tinkluose. Jame bus įdiegta operacinė sistema „Android 4.1“.

„Facebook Home“ į pirmąją vietą iškelia „Facebook“ paslaugas, sakoma pranešime. Šis apvalkalas keičia telefono grafinės sąsajos pobūdį: pavyzdžiui, vietoje įprastinio pradinio ekrano ir jo blokavimo vinjetės rodoma nuolat atnaujinama „Facebook“ vartotojo paskyros pranešimų juosta. Be „Facebook Home“ naujajame telefone naudojama ir „Facebook“ priklausanti nuotraukų programa „Instagram“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkėjams bus siūlomi 4 spalvų „HTC First“ modeliai: raudonos, šviesiai mėlynos, baltos ir juodos. Šis telefonas kartu su mobiliojo ryšio sutartimi kainuos 99,99 JAV dolerius. Telefonus JAV pardavinės mobiliojo ryšio operatorė „AT&T“, o Europoje „Facebook“ partnerėmis tapo bendrovės „Orange“ ir „Everything Everywhere“ (EE).

Prekyba „HTC First“ prasidės balandžio 12 dieną, internete jau priimami jo išankstiniai užsakymai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų