REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mixstuff.ru pristato 12 mūsų planetos paslapčių, kurioms nėra paaiškinimo.

Mixstuff.ru pristato 12 mūsų planetos paslapčių, kurioms nėra paaiškinimo.

REKLAMA

 Paslaptinga mozaika Kinijoje

Šios paslaptingos linijos aptiktos dykumoje Kinijos Gansu provincijoje. Jų koordinatės yra: 40°27’28.56″ šiaurės platumos ir 93°23’34.42″ rytų ilgumos. Apie šį keistą, bet labai gražų „piešinį“ praktiškai nieko nežinoma.

REKLAMA
REKLAMA

 

 

 

Neoficialiuose įrašuose tvirtinama, kad šis „piešinys“ atsirado 2004 metais. Vertėtų pažymėti, kad šios linijos yra šalia Mogao urvų, įtraukų į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Piešinys, nepaisant didžiulio jo dydžio ir nelygaus paviršiaus, išsaugo savo idealias proporcijas ir tiesumą.

REKLAMA

Paslaptinga akmeninė lėlė

1889 metais, gręžiant JAV Aidaho valstijos Nampos miestelyje, buvo aptiktas netikėtas radinys. 320 pėdų gylyje rasta nedidukė žmogaus figūrėlė, kuri neabejotinai buvo sukurta žmogaus rankomis. Paslaptis slypi tame, kad pagal gylį, kuriame ji buvo rasta, figūrėlė čia atsidūrė gerokai anksčiau, nei šioje teritorijoje apsigyveno žmonės...

Pirmasis akmenų kalendorius

Egipte galima pamatyti seniausią žinomą astronomiškai tikslų akmeninį statinį. Jis vadinamas Nabta ir yra išdėstytas Sacharos dykumoje. 1000 metų iki Stounhendžo pastatymo žmonės pastatė šį statinį iš akmenų, rastų ant dabar jau seniai išdžiuvusios upės kranto. Daugiau nei prieš 6000 metų žmonės vilko šias trijų metrų dydžio plytas iš daugiau nei kilometro atstumo. Nuotraukoje matote akmenis, kurie išliko iki mūsų laikų.

REKLAMA
REKLAMA

Geležinis varžtas, kuriam 300 milijonų metų

1998 metų vasarą rusų mokslininkai, tyrinėję 300 kilometrų ploto teritoriją Maskvos pietvakariuose ir ieškoję meteorito nuolaužų, aptiko akmenį, į kurį įsuktas geležinis varžtas. Geologų vertinimu, akmens amžius siekia 300-320 milijonų metų.

Nepaaiškinama, kokia yra šio varžto kilmė. Tais laikai dar nebuvo net dinozaurų...

Senovinis kosminis laivas

Šis senovinis piešinys urve Japonijoje datuojamas mažiausiai 5000 metais prieš mūsų erą.

Slystantys akmenys

Netgi NASA nėra pajėgi to paaiškinti. Belieka tik stebėtis tuo, kaip akmenys patys juda išdžiuvusio ežero dugnu, esančio Mirties slėnyje JAV. Tai yra visiškai plokščias ežeras, kuris padengtas sutrūkinėjusio molio sluoksniu. Akmenys (kai kurių iš jų svoris sudaro šimtus kilogramų) slysta šiuo moliniu paviršiumi, palikdami pėdsakus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Piramidžių energija

Teotihuakano miestas Meksikoje. Į šio senovės miesto sienas buvo įstatytos žėručio plokštės. Artimiausias žėručio karjeras yra Brazilijoje, keli tūkstančiai kilometrų nuo Teotihuakano. Mūsų laikais žėrutį naudoja energijos gamybai, tačiau iškyla klausimas, kodėl senovės statybininkai ėmėsi tokių priemonių, kad panaudotų šį mineralą savo miesto statiniuose.

Ar įmanoma, kad tuo metu buvo naudojamas dabar jau prarastas energijos šaltinis?

Nepaaiškinamos šunų savižudybės

Tiltas, 1859 metais pastatytas virš Overtauno upės Škotijoje, tapo žinomas dėl eilės paslaptingų šunų savižudybių.

REKLAMA

Pirmą kartą šie mistiški incidentai užfiksuoti maždaug 1950-60-aisiais, kai buvo pastebėta, kad šunys staiga nušokdavo iš 15 metrų aukščio ir mirdavo.

Suakmenėjęs milžinas

Didžiulis suakmenėjęs milžinas buvo rastas 1895 metais kalnų darbų metu Anglijos Antrimo mieste. Milžino aukštis siekia 3,7 metro, krūtinės apimtis siekia 2 metrus, o rankų ilgis yra 1,4 metro. Įdomu tai, kad dešinė jo koja turi 6 pirštus.

6 rankų ir kojų pirštai primena žmones, minėtus Biblijoje: „Buvo dar mūšis Gefe; ir buvo ten vienas žmogus aukštas, turėjęs po šešis pirštus ant rankų ir kojų, viso dvidešimt keturi.“

REKLAMA

Atlantidos griuvėsiai?

Mokslininkai ir toliau tiria megalitų griuvėsius vadinamajame Jukatano sąsiauryje, esančiame Kubos rajone. Griuvėsiai yra išsidriekę per daugybę kilometrų palei krantą. Amerikiečių archeologai, aptikę šią vietą, iš karto pareiškė, kad rado Atlantidą... jau ne pirmą kartą povandeninės archeologijos istorijoje.

Kartas nuo karto prie griuvėsių atplaukia narai, tačiau likusieji žmonės turi apsiriboti tik filmuota medžiaga ar kompiuterine rekonstrukcija, kurios paslapčių neatskleidžia.

Milžinai iš Nevados

Egzistuoja indėnų legenda apie 3,6 metrų ūgio raudonplaukius milžinus, kurie gyveno JAV Nevados valstijos rajone. Joje pasakojama apie amerikiečių indėnus, žudančius šiuo milžinus urvuose. Kasinėjant šioje vietovėje buvo aptiktas žandikaulis. Nuotraukoje matote du žandikaulius: minėtą ir normalaus žmogaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1931 metais ežero dugne buvo aptikti dveji griaučiai. Vienas buvo 2,4 metro ūgio, o antrasis siekė net 3 metrus.

Lolladoffo lėkštė

Ši lėkštė yra Nepale rastas akmeninis diskas, kuriam yra 12 tūkstančių metų. Matyt, ne tik Egiptą senovės laikais buvo aplankę ateiviai. Joje aiškiai pavaizduotas neatpažintas skraidantis objektas. Piešinyje taip pat matomas ir paslaptingos būtybės atvaizdas...

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų