REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidutinė mėnesio temperatūra saulėtoje Sicilijoje net ir sausį nenukrinta žemiau nulio. Tad kada yra geriausias metas aplankyti didžiausią Viduržemio jūros salą? Atsakymas priklauso nuo Jūsų lūkesčių ir planų, ką norite nuveikti atostogų Sicilijoje metu, rašo kelionių žurnalas kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Sakoma, jog blogiausias metas atostogoms vulkanais rūkstančioje saloje – tai rugpjūtis, kuomet turizmo sezonas pasiekia įkarštį. Be to, šį mėnesį vyrauja karščiai, o nakvynės ir kitos kainos pasiekia piką. Apskritai vasaros Sicilijoje yra karštos ir sausos. Tad nemėgstantiems kepti saulėje rekomenduojama į šią salą vykti sezono pradžioje, balandžio-birželio mėnesiais, arba sezono pabaigoje, rugsėjį ar spalį. Rugsėjį dar būna karštų dienų, tačiau rudenį lietaus tikimybė jau didesnė.

REKLAMA

Maudynių sezonas Sicilijoje prasideda gegužės pradžioje, tačiau jūros vanduo tokiu metu dar palyginti gaivus. O norintys pasimėgauti saulės voniomis salos paplūdimiuose paprastai atvyksta tik birželį – šis mėnuo yra oficiali paplūdimio atostogų sezono pradžia. Paplūdimių sezonas paprastai trunka iki spalio pabaigos.

Lapkričio-kovo mėnesiai Sicilijoje jau nebe sezonas. Šiuo metu nemaža dalis viešbučių iš viso uždaromi, tačiau tai yra geras metas lankyti Sicilijos miestus ir kultūros įžymybes. Tiesa, centrinėje salos dalyje žiemą gali pasitaikyti ir sniego, tačiau pakrantėse jo paprastai nebūna. Na, o Etnos ugnikalnio kūgis baltuoja iki pat birželio, net ir karštomis vasaros dienomis čia būna vėsoka ir vėjuota, tad norint aplankyti aukščiausią Europos ugnikalnį (3320 m), būtina tinkamai apsirengti.

REKLAMA
REKLAMA

Balandį visa Sicilija pasipuošia laukinių gėlių žiedais. Be to, balandį verta apsilankyti jei norite išvysti, kaip Sicilijoje švenčiamos Velykos. Šios šventė metu salos miestų ir miestelių gatvėmis žygiuoja įspūdingos procesijos.

Gegužė Sicilijoje yra tunų gaudymo metas. Kasmet būriai tunų plaukia pro Sicilijos ir Egadi salų krantus, tuomet ir prasideda vadinamoji mattanza – tunų gaudymo metas. Tunai gaudomi gana brutaliu būdu – pirmiausia jie patenka į žvejų tinklus, o po to užbadomi žeberklais. Tuomet jūros vanduo nusidažo raudonai... Reiktų pridurti, jog tunai yra didžiulės žuvys, sveriančios iki 800 kg! Birželis – vyšnių ir slyvų, o liepa – persikų ir arbūzų valgymo metas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rudenėjanti Sicilija turėtų būti geras pasirinkimas tiems, kurie norėtų pamatyti, kaip renkamas vynuogių bei kitų gėrybių derlius. Rugpjūtį-rugsėjį salos ūkiuose renkamos vynuogės (vendemmia), figos, rugsėjį – riešutai, spalio mėnesį – alyvuogės, iš kurių spaudžiamas aliejus. Norintys pamatyti susikaupusius didžiulius baltuojančius druskos kūgius, turėtų rugpjūtį keliauti į vakarinėje Sicilijoje esančią Trapani provinciją, kur senoviniu būdu išgaunama jūros druska.

 

Vidutinė temperatūra (oro/vandens):

Balandis – 18°C /15°C Gegužė – 22°C /18°C Birželis – 25°C /21°C Liepa – 29°C /25°C Rugpjūtis – 29°C /26°C Rugsėjis – 26°C /25°C Spalis – 22°C /22°C

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų