REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Klaipėdos apygardos teisme paskelbti du apkaltinamieji nuosprendžiai skirtingo pobūdžio baudžiamosiose bylose, kuriose valstybinį kaltinimą palaikė Klaipėdos apygardos prokurorai. Ir nors nuteistiesiems skirtų bausmių dydžiu nuosprendžiai iš esmės skiriasi, juos vienija tai, jog abu nuteistieji buvo suimti teismo salėje, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

69 m. Šilutės rajono gyventojas V. M. nuteistas už tai, kad 2012 m. sausio mėn., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, itin žiauriai sumušė savo neįgalią žmoną, kuri vėliau ligoninėje mirė. Už bejėgiškos būklės šeimos nario itin žiaurų nužudymą teismas jam skyrė griežtą 15 metų laisvės atėmimo bausmę bei priteisė motinos netekusiems trims vaikams po 150 tūkst. litų neturtinės žalos, daugiau kaip 3000 litų advokatų išlaidų ir patenkino 1853 litų Ligonių kasų civilinį ieškinį.

REKLAMA

Tačiau nuteistasis jam skirto nuosprendžio neišgirdo, nes teismo salėje nepasirodė. Teismo sprendimą jį suimti dabar turės įvykdyti policijos pareigūnai. Teismo nuomone, palikus smurtauti linkusį garbaus amžiaus vyrą laisvėje iki nuosprendžio įsiteisėjimo, nuo jo gali nukentėti kiti artimieji. Mat po žmonos nužudymo praėjus vos trims mėnesiams, pensininkas buvo patrauktas baudžiamojo atsakomybėn už smurtą artimoje aplinkoje, paskiriant jam 40 parų arešto.

REKLAMA
REKLAMA

O štai teismo sprendimas suimti teismo salėje cigarečių kontrabanda kaltintą 40-metį vyrą, pastarajam buvo labai netikėtas.

Tauragės rajono gyventojas G. I. buvo kaltinamas tuo, kad 2012 m. birželio 13 d. Nemuno upe valtimi iš Rusijos Federacijos į Lietuvą atplukdė kontrabandinių cigarečių už beveik 40 tūkst. litų.

„Ikiteisminio tyrimo metu visiškai pripažinęs savo kaltę ir sutikęs, kad byla būtų baigta, teismo baudžiamuoju įsakymu paskiriant jam piniginę baudą, vėliau kaltinamasis nesutiko su paskirtos baudos dydžiu, todėl bylą teko nagrinėti įprasta tvarka, surengiant teismo posėdį“,– paaiškino valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Linas Kiaurakis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismo posėdyje anksčiau neteistas kaltinamasis jau kitaip aiškino nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes, neva jis valtimi plukdęs ne kontrabandines cigaretes, o valties variklius, tačiau tokie argumentai teismo neįtikino.

Už cigarečių kontrabandą teismas G. I. skyrė realią dvejų metų laisvės atėmimo bausmę ir nuteistąjį suėmė teismo salėje.

Abu teismo sprendimai neįsiteisėję, juos galima skųsti apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų