REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smaragdinis vanduo ir vešli žaluma, vaizdingos uolėtos pakrantės ir balto smėlio paplūdimiai, romantiškos palmės, kokoso giraitės ir kaučiuko plantacijos, maudynės jūroje ištisus metus – tai Puketo salos kasdienybė. Ko tikėtis atvykus atostogų į šį atogrąžų rojų? – klausia tinklalapis kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Ko Phuket sala, savo forma primenanti perlą, driekiasi netoli žemyninės Tailando dalies, o nuo sostinės Bankoko yra nutolusi apie 900 km į pietus. Andamanų jūros skalaujama didžiausia Tailando sala taip pat yra ir bene labiausiai mėgiama poilsiautojų. Puketą supa daugybė nedidelių salelių, pasiekiamų nedideliais vietinių laiveliais.

REKLAMA

Kadaise pro salą ėjo prekybiniai keliai tarp Kinijos ir Indijos, čia komercijos tikslais lankydavosi portugalai,prancūzai, olandai. Puketo sala klestėjo prekybos kaučiuku dėka.

Puketo salos kurortams didžiulės žalos pridarė 2004 m. gruodžio mėnesį praūžęs cunamis, tačiau šiandien šios nelaimės jau praktiškai niekas nebeprimena – saloje buvo atstatyti visi viešbučiai ir kiti turizmo objektai.

Puketo saloje karšta ir drėgna ištisus metus, tačiau karštasis metas – nuo lapkričio iki gegužės mėnesio. Gegužę prasideda lietingasis sezonas, kuris trunka iki spalio. Oro temperatūra paprastai nenukrinta žemiau +22°C, o neretai pakyla virš +30°C.

REKLAMA
REKLAMA

Lankytinos vietos Puketo saloje

Wat Chalong – tai žymiausia Puketo salos šventykla, kurioje galima išvysti dviejų labiausiai gerbiamų Tailando vienuolių statulas.

Wat Phra Thong šventykla žymi iki pusės palaidota Budos skulptūra. Pasakojama, kad ši Budos skulptūra atrasta netikėtai, kuomet prie iš žemės kyšančios lazdos vienas vaikinas pririšo bulių ir netrukus susirgo. Tuomet žmonės atidžiau apžiūrėjo lazdą ir suprato, jog tai – po žemėmis palaidotos Budos statulos aukso kuodas.

Puketo saloje veikia kelios Perlų fermos, kuriose galima susipažinti su perlų verslo subtilybėmis, o Puketo drugelių fermoje galima išvysti daugybę margaspalvių drugių ir kitų vabzdžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pangnga regiono įžymybės

Į šiaurę nuo Puketo salos esantis Pangnga regionas garsėja unikalia gamta ir geologiniais dariniais – urvais, uolų atodangomis. Viena gražiausių regiono vietovių – Ao Pangnga nacionalinis parkas, garsėjantis vaizdinga įlanka, kurioje išsibarstę per 100 salų, ir mangrovių miškais. Šiame parke yra ir keistos formos iš vandens išsišovusi uola-sala, pavadinta Džeimso Bondo vardu. Taip pat verta pamatyti Ko Panyi žvejų kaimelį, iškilusį ant pastolių virš vandens.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų