REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis kovo 27-os dienos Balsas.lt portalo straipsnis rubrikoje „Užsienio įžymybės“ 2013 metais buvo pats populiariausias ir sulaukė daugiausiai skaitytojų dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Kad atsidurtų ten, kur yra dabar, šiems žmonėms teko nueiti išties ilgą kelią, rašoma mixstuff.ru. Šie žmonės buvo ne šiaip varguoliai, jie buvo tikrų tikriausi benamiai. Bėgant laikui jie sugebėjo apversti savo gyvenimą 180 laipsnių ir tapti pavyzdžiu kiekvienam, svajojančiam apie profesionalią karjerą.

REKLAMA

Siūlome susipažinti su 15 įkvepiančių istorijų apie žmones, kuriems kadaise teko nakvoti gatvėje.

Oskaro savininkė Halle Berry be namų liko, kai jai buvo kiek daugiau nei 20

Išvykusi į Čikagą, kad taptų aktore, H. Berry liko be pinigų. Jos motina nusprendė dukrai pinigų nesiųsti. Tuo sunkiu metu aktorė liko be stogo virš galvos. Kartą interviu ji pareiškė: „Tai išmokė mane pakovoti už save. Galiu susitvarkyti su bet kokia situacija, netgi jei tenka nakvoti pigiuose nakvynės namuose už turimas skurdžias lėšas. Tapau žmogumi, kuris žino, kad visada pasieks savo.“

REKLAMA
REKLAMA

Chrisas Gardneris tapo filmo „Ieškantys laimės“ prototipu ir buvo benamis su mažu sūnumi, kol mokėsi finansų

Be filmo, kurio pagrindinį vaidmenį atliko Willas Smithas, Ch. Gardneris turi ir du bestselerius „New York Times“ reitinge: autobiografija „Ieškantys laimės“ ir „Pradėk tuojau pat: gyvenimiškos pamokos, kaip pasiekti tai, ko geidi“.

Tačiau prieš tai, kai jo istoriją sužinojo visas pasaulis, Ch. Gardneris gyveno gatvėje su savo mažu sūnumi. Tuo metu jis bandė pradėti finansininko karjerą, nors neturėjo nei patirties, nei išsilavinimo. Jis gavo vietą Dino Raynoldo finansų kursuose, bet jo atlyginimas buvo per mažas, kad galėtų ir padoriai gyventi, ir mokytis, todėl jį paliko žmona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Ch. Gardneris užsiima motyvacijos kursais ir yra vykdomasis „Gardner Rich LLC“ direktorius. Kompanija turi biurus Niujorke, Čikagoje ir San Franciske. Ch. Gardnerio tinklapyje teigiama, kad jo vaikystė buvo kupina „skurdo, smurto, alkoholizmo, seksualinių priekabiavimų ir neraštingumo“.

Hillary Swank užaugo priekabų parke, būdama paauglė gyveno su mama automobilyje

Prieš tapdama „Oskaro“ savininke, H. Swank spėjo mesti mokyklą ir tapti bename aktore. Kai jai buvo penkiolika, su motina iš savo namų Belingame, Vašingtono valstijoje, išvyko į Kaliforniją su 75 doleriais ir mobiliojo telefono kortele.

REKLAMA

Atvykusios į Kaliforniją, jos keletą savaičių gyveno tiesiog automobilyje. Laimė, netrukus H. Swank buvo pasiūlytas vaidmuo kino filme, už kurį ji gavo 3000 dolerių. Būtent šis vaidmuo Hillary atnešė nominaciją už geriausią moters vaidmenį.

Didžiausio Kanados specializuotų kavos parduotuvių tinklo bendraturtis kadaise buvo benamis dėl potraukio į alkoholį

Kaip tvirtina Johnas Damonas „The Chronicle Herald“, kai Frankui O‘Dea buvo apie dvidešimt metų, jis buvo eilinis išmaldos prašytojas gatvėje.

Taip tęsėsi, kol jis ir jo partneris atidarė „Antrą puodelį“, kuris šiuo metu yra didžiausias specializuotas kavos tinklas Kanadoje, turintis 360 filialų.

REKLAMA

Dabar personalinė finansų konsultantė Suze Orman turi maždaug 25 milijonus dolerių, o aštuntajame dešimtmetyje ji 4 metus gyveno furgone

Kaip praneša msn.com, kai S. Orman pirmą kartą išvyko į Berklį, esantį Kalifornijos valstijoje, negalėjo sau leisti turėti gyvenamosios vietos, todėl gyveno furgone. Dabar moteriai priklauso 7 milijonų dolerių vertės nekilnojamasis turtas.

Plačiai žinoma finansų konsultantė, „Emmy“ apdovanojimo savininkė S. Orman taip pat yra parašiusi keletą knygų, kurios tapo bestseleriais.

Režisierius Johnas Woo vaikystėje su šeima gyveno gatvėje Honkonge

Prieš tapdamas sėkmės lydimu režisieriumi (pavyzdžiui, išgarsėje filmai „Misija neįmanoma – 2“ arba „Kalbantys su vėju“), jis su šeima gyveno tiesiog gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1953 metais siaubingas gaisras sunaikino visą jų namą, kaip ir dar 50 tūkstančių kitų namų. Šeima neturėjo kito pasirinkimo.

Jimas Carrey kadaise gyveno „Volkswagen“ namelyje su ratais ir palapinėje prie sesers namų

J. Carrey pasakojo, kad būtent šis jo biografijos faktas privertė atrasti savyje humoro jausmą.

„Yahoo“ duomenimis, komedijų aktorius metė mokyklą ir gyveno namelyje su ratais  kartu su savo šeima. Taip jie važinėjo po visą Kanadą. Galiausiai J. Carrey šeimyna persikraustė į palapinę ir kurį laiką gyveno prie Jimo sesers namų.

REKLAMA

Iš darbo atleista dainininkė Jewel beveik mėnesį buvo benamė ir vos nenumirė automobilių aikštelėje

Prieš tapdama multiplatinine dainininke, Jewel buvo praradusi darbą ir atsidūrė gatvėje. Ji yra pareiškusi: „Aš buvau be stogo virš galvos, nes mano bosas atsisakė man mokėti, jei su juo nepermiegosiu. Mane išvarė iš buto, pateikę sąskaitą. Pamaniau: gerai, pagyvensiu šiek tiek mašinoje, kol atsistosiu ant kojų. Bet aš turėjau bėdų dėl inkstų. Nepavyko išsilaikyti nė viename darbe, nes dažnai sirgdavau. Neturėjau draudimo ir buvau arti mirties automobilių aikštelėje prie ligoninės, nes jie nenorėjo manęs priimti vien dėl to, kad neturėjau draudimo. Beveik mėnesį buvau benamė, tačiau tuomet pradėjau dainuoti.“

REKLAMA

Jamesui Bondui (Danieliui Craigui) kartą teko miegoti parke ant suolelio

Dabar jo CV – keletas filmų, sukėlusių didžiulį rezonansą tarp kino kritikų, tačiau taip buvo ne visada. Kadaise D. Craigas buvo skurdžius, kuris neretai miegodavo parkuose, nes neturėjo kur prisiglausti.

Prieš tapdama džiazo karaliene Ella Fitzgerald buvo susijusi su nusikalstamu pasauliu ir gyveno gatvėje

Prieš tapdama viena geriausių visų laikų džiazo atlikėjų Ella gerokai prisikentėjo. Vaikystėje ji prarado motiną, vėliau ją išprievartavo tėvas. Kurį laiką mergina dirbo mafijai, tačiau buvo sučiupta policijos ir išsiųsta į specialią merginų mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš ten ji pabėgo ir buvo benamė iki pat savo debiuto „Apollo“ teatre 1934 metais. Ellos balsas pelnė jai žinomumą. Per karjerą ji gavo 13 „Grammy“ apdovanojimų, sulaukė medalių iš prezidentų Ronaldo Reagano ir George‘o Busho.

E. Fitzgerald mirė 1996 metais, o 2007-aisiais jos veidas atsidūrė ant JAV pašto ženklų.

Michaelo Ohero istorija

Vaikystėje ir jaunystėje M. Oheras gyveno gatvėje, mat jo trenkta motina visą savo laiką leido aludėse. Vėliau jį priglaudė pasiturinti šeima, berniukas pradėjo žaisti amerikietišką futbolą universiteto komandoje.

REKLAMA

2009 metais M. Oheras pasirašė sutartį su NFL komanda „Baltimore Ravens“ ir tapo milijonieriumi.

Sudegus butui Kelly Clarkson gyveno mašinoje ir benamių prieglaudoje

Prieš nugalėdama talentų šou „Amerikos dievaitė“, K. Clarkson gyveno mašinoje ir benamių prieglaudoje.

Carmen Electra

Kai Carmen, kaip vienos iš atlikėjo Prince‘o šokėjų, karjera baigėsi, jos vaikinas pavogė visas jos santaupas. Ji kelerius metus liko be gyvenamosios vietos. „Pamenu, kaip tuomet sėdėjau ant suoliuko parke. Verkiau, nes likau be nieko. Lauke buvo apie 40 laipsnių karščio. Aš sėdėjau su peiliuku, pranešimų gavikliu ir keletu monetų kišenėje bei gražiais bateliais iš „Versace“ – išeidama spėjau juos paimti.

REKLAMA

Pamenu, kaip verkiau. Žiūrėjau į pravažiuojančias mašinas ir galvojau: „Padarysiu viską, kad išsikapstyčiau iš šios padėties ir pakilčiau aukštyn.“

Prieš tapdamas žymiu iliuzionistu, Harry Houdini pabėgo iš namų  ir prašinėjo pinigų gatvėje

Dar vaikystėje H. Houdini žinojo, kad nori būti iliuzionistas. Būdamas 12 metų jis pabėgo iš namų, užšoko ant sunkvežimio ir nuvyko iki Misūrio. Po kelerių metų jis nuvyko į Niujorką su savo tėvu, bet gyveno taip skurdžiai, kad ir toliau prašė pinigų gatvėse. Savo profesionalią karjerą jis pradėjo 17-os ir tapo turčiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tapdamas superžvaigžde, Charlie Chaplinas susipažino su gyvenimu Londono gatvėse

Po ankstyvos tėvo mirties Ch. Chaplino motina atsidūrė psichiatrijos ligoninėje, o jam ir jo jaunesniam broliui teko gyventi savarankiškai. Kadangi abu tėvai dirbo pramogų versle, sūnūs nusprendė eiti gimdytojų pėdomis. Ch. Chaplinas tapo vienu žymiausių visų laikų aktorių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų