REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galutinių B. Berezovskio mirties išvadų dar reikės palaukti. Patalogoanatomų pateikta versija apie pasikorimą dar gali keistis, teigia newsru.com kalbinti ekspertai.

Galutinių B. Berezovskio mirties išvadų dar reikės palaukti. Patalogoanatomų pateikta versija apie pasikorimą dar gali keistis, teigia newsru.com kalbinti ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Britų teisėsauga antradienį paskelbė, kad vieta, kurioje buvo rastas lavonas neprieštarauja tyrimo versijai. „Faktas, kad kūnas buvo aptiktas ant grindų, nepaneigia to, kad kažkuriuo momentu jis kabėjo“, - RIA „Novosti“ aiškino anglų policijos, vykdančios tyrimą atstovas. Daugiau tyrimo duomenų britų policija nepateikia ir neatsako į klausimą ar yra pagrindo manyti, kad B. Berezovskio mirtis galėjo būti smurtinė.

REKLAMA

„Šiuo metu bent jau galima atmesti trečią, plačiai visur skelbtą, variantą, kad B. Berezovskis mirė dėl infarkto. Aišku, kad kalbama apie savižudybę arba žmogžudystę“, - nurodė „Kommersant FM“ korespondentas Andrejus Ostalskis. Jokių kraujo ar vykusios kovos ženklų nelaimės vietoje nebuvo aptikta.

Tačiau teismo medicinos profesorius Viktoras Kolkutinas bendraudamas su žiniasklaida pažymėjo, kad smaugimo požymiai pasikariant atrodo panašiai kaip ir uždusimas dėl stipraus organizmo streso: „Plaučiai į miokardo infarktą ar į asfikciją gali reaguoti panašiai“. Todėl vienareikšmiškai atmesti B. Berezovskio sveikatos problemas dar anksti. Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį į britų teisėsaugos pateikiamų duomenų prieštaravimus: „Jeigu jis pasikorė, tai numirėlio kūnas turėjo kabėti...“.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas ekspertas pažymi, kad britų policija kol kas nepateikė reikalingos informacijos apie tai, kur būtent buvo rastas B. Berezovskio kūnas. Nepateikiamos ir kitos detalės, kokia vonioje aplinka, kokioje pozoje buvo rastas kūnas. Neoficialiais duomenimis, verslininkas buvo rastas užrakintoje vonioje apsirengęs, o šalia mėtėsi šalikas. Ar galėjo šis aksesuaras tapti žudymo ar savižudybės įrankiu, taip pat neaišku – per mažai duomenų.

„Pačiam rankomis pasismaugti praktiškai neįmanoma – kai tik ištinka hikopsija, rankos atsileidžia... Pasismaugti pačiam šaliku, jeigu nėra atramos, apie kurią policija nieko nepraneša, neįmanoma“, - RIA „Novosti“ cituoja neįvardintą ekspertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat kalba ir kiti ekspertai – britų policija kol kas pateikia per mažai duomenų, kad būtų galima tiksliai spėti mirties priežastį.

Pagal britų teisę, kol darbo nebaigs teismo ekspertai, o tai gali užtrukti nuo kelių dienų, iki kelių savaičių, policija oficialiai neskelbia mirties priežasties.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų