REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas atmetė „TC prekybos“ prašymą areštuoti „Electronic trade“ turtą

Įtariama, kad verslininkus supriešino arši konkurencija

Vilniaus apygardos teismas kovo 20 d. priėmė sprendimą netaikyti „TC prekybos“ reikalautų pretenzijų uždėti areštą bendrovės „Electronic trade“ turtui, sąskaitoms bei darbuotojų turtui.

Vilniaus apygardos teismas kovo 20 d. priėmė sprendimą netaikyti „TC prekybos“ reikalautų pretenzijų uždėti areštą bendrovės „Electronic trade“ turtui, sąskaitoms bei darbuotojų turtui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UAB „TC prekyba“, kuri valdo „Euronics“, „Topo centras“, „azon.lt“ prekės ženklus , norėjo teismo keliu gauti visus finansinius „Electronic Trade“ dokumentus, įmonės balansą ir net darbuotojų darbo sutartis. Ilgą laiką buvusi prekybos buities technika lyderė „TC prekyba“ taip, tikėtina, sumanė teismo keliu išgauti konfidencialius duomenis apie konkurentus ir įšaldydama sąskaitas paralyžuoti bendrovės veiklą. Neatmestina, kad ir buvusius savo darbuotojus, kurių netenkino darbo sąlygos bei buvo ribotos karjeros galimybės, „TC prekyba“ norėjo „pamokyti“, apkaltinus perėjimu dirbti į sėkmės lydimą el. komercijos įmonę.

REKLAMA

Vienas iš „BigBox.lt“ valdančios bendrovės „Electronic Trade“ savininkų ir jos vadovas Gytis Breikštas įsitikinęs, jog tokiu keistu būdu buvusieji darbdaviai stengiasi taisyti verslo klaidas ir rodo savo ambicingumą, bandydami įgelti savo nuomonę turėjusiems darbuotojams. „Kas galėtų paneigti, jog „azon.lt“ vadovai ir savininkai išsigando geometrine progresija apyvartą auginančios „BigBox.lt“ konkurencijos,“- apie teisminio ieškinio motyvus savo valdomai bendrovei svarsto Gytis Breikštas.

REKLAMA
REKLAMA

Paskui 2011 m. pabaigoje iš „azon.lt“ vadovo posto pasitraukusį Gytį Breikštą, per daugiau kaip 7 mėn. iš „TC prekybos“ išėjo dar 4 darbuotojai. Daugeliui darbuotojų buvęs darbdavys ketino sumažinti atlyginimus arba perkelti į mažiau palankias darbo vietas. Nei vienam iš buvusių darbuotojų nebuvo pasiūlyta sudaryti nekonkuravimo sutarties, G.Breikštui tokia sutartis buvo nutraukta kartu su darbo sutartimi.

„Man tikrai ne tas pats, kur dirbti. Turiu daug patirties, todėl pats pasisiūliau dirbti būtent „Electronic trade“ bendrovėje, kur imponuoja vadovo asmenybė, jo ilgalaikė verslo vizija, numatoma plėtra, tobulėjimo galimybės, lanksčios darbo sąlygos ir komanda, su kuria dirbu,“- sako vienas iš neva nesąžiningai pasielgusių darbuotojų, Artūras Krištopaitis, „azon.lt“ dirbęs grafikos dizaineriu, o šiuo metu atsakingas už visų „Elektronic trade“ valdomų elektroninių parduotuvių rinkodaros strategiją. -„Be to, dar prieš išeinant iš „TC prekybos“, 2012m. vasarą, sakiau tuometinei vadovei, jog nematant elektroninio verslo perspektyvų, kyla jausmas, kad įmonė tampa panaši į skęstantį laivą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena apkaltinta darbuotoja, kurios asmeniniam turtui buvoi kilusi nepagrįsta arešto grėsmė - Indrė Smilgaitytė. I.Smilgaitytė, dar būdama IT srities studente, „TC prekybos“ bendrovėje dirbo 0,25 etatu ir vos 5 mėn. Buvęs vadovas, Gytis Breikštas, įvertinęs merginos išsilavinimą, buvo sutaręs ją „TC prekyboje“ įdarbinti visu etatu. „Esu šokiruota man pareikštais kaltinimais. „TC prekyboje“ dirbau trumpai ir pagal terminuotą darbo sutartį. Naujoji vadovė man pati pasakė, jog patekau į nepageidaujamų darbuotojų gretas,“ – neslėpdama emocijų kalbėjo Indrė Smilgaitytė, - „Džiaugiuosi, jog baigus mokslus, po 2 mėn. bevaisių darbo paieškų, man pagaliau pavyko įsidarbinti UAB „Electronics Trade“.

Per 2012 m. 5 veiklos mėn. UAB „Electronic trade“ pasiekė daugiau kaip 3,4 mln. Lt apyvartą. Šiais metais bendrovė startuoja dar su dviem elektroninės prekybos projektais. Bendrovėje šiuo metu dirba 12 darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų