REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėnų futbolo klubo AEK žaidėjas Giorgos Katidis sukėlė tikrą skandalą Graikijoje. Dvidešimtmetis po pergalingo įvarčio rungtynėse su „AE Veria“ sirgaliams iškėlęs ranką pademonstravo nacių pasveikinimą. Ar galėjo būti kas kvailiau?

REKLAMA
REKLAMA

Graikų futbolininkas G. Katidžiui šis vadinamasis Hitlerio pasveikinimas kainavo itin brangiai – jis iki gyvenimo pabaigos šalinamas iš visų nacionalinių rinktinių. Apie tai po specialaus posėdžio pranešė Graikijos futbolo federacija.

REKLAMA

G. Katidis įvartį pelnė 84-ą minutę ir padėjo AEK švęsti pergalę rezultatu 2:1. Po įvarčio futbolininkas džiūgaudamas nubėgo prie tribūnų, nusirengė marškinėlius ir atšventė savo triumfą ištiesdamas ranką.

„Buvau šokiruotas ir nusivylęs. Tai beprotybė. Vaikinas pasielgė itin nebrandžiai ir absoliučiai kvailai, – komentavo Atėnų ekipos treneris Ewaldas Lienenas. – Tai neatleistina. AEK – klubas, turintis stiprias antifašistines šaknis. Sirgaliai įsiuto. Mano galva, jis nebeturi jokių šansų. Sirgaliams jis dabar tiesiog neegzistuoja.“

REKLAMA
REKLAMA

G. Katidis ir praeityje garsėjo nepagarbiais išsišokimais.

Spaudžiamas žiniasklaidos G. Katidis nusprendė pats palikti klubą. Atsisveikinimo rašte jis apgailestavo dėl savo elgesio – tai buvo neapgalvota, kvaila ir nepateisinama. „Tokiu būdu išreikšti džiaugsmą buvo didžiausia klaida“, – teigė jis.

Futbolininkas pabrėžė, kad nėra rasistas ar fašistas. Jis tiesiog norėjo įvartį skirti vienam kolegai, sėdinčiam tribūnose, į jį rodė ir tokiu būdu privertė pašokti nuo kėdžių visus sirgalius. Nacių pasveikinimas, anot jo, jam nieko nereiškia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Federacijos atstovai taip komentavo: „Žaidėjo veiksmas pasveikinti žiūrovus nacių ženklu šiurkščiai įžeidė visą visuomenę, nacių barbariškumo aukas ir taikų futbolo žaidimo charakterį.“

„Katidis žengė ant labai plono ledo, – kalbėjo E. Lienenas. – Tai neatleistina, tačiau galima suabejoti, ar tas gestas turėjo kokią politinę reikšmę. Visiškai suprasčiau, jei tokios reakcijos sulauktų radikalių motyvų skatinamas užsienietis.“

Tiesa, futbolininkas jau anksčiau yra patekęs į skandalingus incidentus. Karštakošis, piktas ir net gąsdinantis – taip apibūdinamas graikas. „Jis padarė daug klaidų, buvo arogantiškas, nepagarbus. Jis gyvena savo nuosavame pasaulyje. Prie to prisidėjo ir sudėtinga vaikystė, – toliau kalbėjo treneris. – Jis tikrai neturėjo jokio politinio motyvo, o tik kvailai ir naiviai norėjo pademonstruoti jėgą ir stiprybę. Dabar už tai moka.“

Spaudos konferencijoje po rungtynių visi kalbėjo tik apie šį incidentą. Ne tik AEK klubas, sirgaliai, bet ir visa Graikija įtūžusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų