REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du alkoholio padauginę šalčininkiečiai daugiau svaigalų veržėsi nusipirkti Šalčininkų punkte veikiančioje bemuičių prekių parduotuvėje. Įžūlūs chuliganai nepakluso pasieniečiams, todėl jų žygis baigėsi laikino sulaikymo kameroje. Kiek prablaivėjusiems vyrams įteikti šaukimai atvykti į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį ryte į Šalčininkų pasienio kontrolės punktą pėsčiomis atėjo 28 ir 29 metų Šalčininkų gyventojai, nuo kurių sklido stiprus alkoholio kvapas. Jie pasieniečiams pareiškė ketinantys eiti į neapmuitintų prekių parduotuvę, kuri skirta išvykstantiems į Baltarusiją asmenims, patikrintiems Lietuvos tarnybų.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad abu šalčininkiečiai neturi Baltarusijos vizų ir nė neketina vykti per valstybės sieną. Tuomet pasieniečiai jiems pranešė, kad į minėtą parduotuvę per sieną nevykstantys asmenys patekti negali. Tai įsiutino alkoholio padauginusius vyrus, kurie pradėjo provokuoti konfliktą. Atvesdinti į tarnybines pasieniečių patalpas jie garsiai reiškė savo nepasitenkinimą dėl nepatekimo į bemuičių prekių parduotuvę. Šalčininkiečiai keikėsi, grasino savo pareigas vykdžiusiems uniformuotiems pasieniečiams bei ignoravo jų reikalavimus elgtis tinkamai ir nusiraminti.

REKLAMA
REKLAMA

Vieną itin įsismarkavusį chuliganą, 29-erių šalčininkietį, VSAT pareigūnams net teko tramdyti fizine jėga bei surakinti antrankiais. Jam buvo nustatytas 1,66 promilės girtumas. Kitas šalčininkietis į žygį bemuitinėje parduotuvėje nusipirkti svaigalų leidosi būdamas dar girtesnis – jis pripūtė net 3,05 promilės.

Abu vyrai buvo sulaikyti ir uždaryti į VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos laikino sulaikymo kamerą. Kai šalčininkiečiai prablaivėjo, sekmadienį vakare gavo pasieniečių surašytus šaukimus atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą. Jam bus perduota pradėtos administracinės bylos dėl teisėtų VSAT pareigūnų reikalavimų nevykdymo bei pasipriešinimo medžiaga.

Už šį pažeidimą abiem šalčininkiečiams gresia baudos nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Sekmadienį vakare abu vyrus, kurie jau buvo labai ramūs, pasieniečiai paleido.

VSAT  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų