REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elegantiškiausios pasaulio močiutės

Tikros moterys savo amžiaus nebijo. Niekada! Tuo galite įsitikinti apžiūrėję elegantiškiausias pasaulio močiutes – galbūt viena kita šių moterų aprangos ir išvaizdos idėja tiks ir jums?

Tikros moterys savo amžiaus nebijo. Niekada! Tuo galite įsitikinti apžiūrėję elegantiškiausias pasaulio močiutes – galbūt viena kita šių moterų aprangos ir išvaizdos idėja tiks ir jums?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seniausia pasaulio manekenė

Keturių anūkų močiutė, 84 metų britė Karmen Daphne Selfe vis dar vaikšto podiumais. Tačiau apie kosmetines operacijas negalvoja: „Tai pinigų švaistymas vėjais. Negaliu sau leisti švirkštis botoksą ar darytis veido odos tempimo procedūras“, – sako ji. K. D. Selfe mano, kad jos jaunatviškos išvaizdos paslaptis – geri genai ir tinkami veido kremai. Nors moteris – tikrai garbaus amžiaus, senatvės ji nebijo: „Siekiu išlikti linksma ir nebūti niurzga. Pavyzdžiui, man išsivystė glaukoma, bet akių lašai, kuriuos dėl ligos teko lašinti į akis, paskatino sparčiau augti blakstienas! Visada galima įžvelgti teigiamų dalykų – taip pat ir senatvėje. Juk labiausiai išgarsėjau tuomet, kai tapau vyresnio amžiaus ir pražilau. Mano išvaizda išskirtinė ir išraiškingesnė nei anksčiau, o balti plaukai – pranašumas.“

REKLAMA

Aerobikos motina

Jai – 74 metai. Aktorė ir rašytoja Jane Fonda tvirtina, kad dabar jaučiasi laimingesnė, nei kada nors anksčiau. Mat anksčiau ji išgyveno daug skaudžių įvykių. Pavyzdžiui, nuo ankstyvos vaikystės Jane žinojo, kad mamai nepatinka net prisiliesti prie dukros (motina baigė gyvenimą savižudybe, kai J. Fondai buvo 12 metų). Suaugusiai Jane nesisekė su vyrais – ji išsiskyrė su pirmuoju vyru – aršiu komunistu Tomu Haidenu, o vėliau ištekėjo už žiniasklaidos magnato ir kanalo CNN įkūrėjo Tedo Ternerio. Ši santuoka iširo dėl vyro neištikimybės.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 13 iki 37 metų kamavusis dėl žiaurios bulimijos, visą jaunystę maitinusis „cigaretėmis, kava, energiniais gėrimais ir braškiniu jogurtu“, tik artėdama prie 40 metų J. Fonda pasijuto atrandanti savo vietą. Ji tapo sveikos gyvensenos propaguotoja ir sukūrė aerobiką, kuri tapo be galo populiari. Dabar trijų vaikų mama ir dviejų anūkų močiutė atrodo puikiai ir ramina visus besibaiminančius dėl negailestingo laiko: „Senatvė – visai ne tokia, kokią įsivaizduojame būdami 40 ar 50-ies. Iš tiesų tai – augimas, kopimas į išminties, gerovės ir laimės viršūnę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fatališka moteris

Prancūzų deivė, kuri turbūt nepavaldi laikui. Aktorei Fanni Ardant – 61 metai, ji judri, gyvybinga ir tebėra labai graži. Beje, „ardant“ prancūzų kalba reiškia „liepsninga“. Fanni sako, kad jos grožio paslaptis – ledo kubeliai, kuriais aptrina veidą kiekvieną rytą, ir šviežių vaisių sulčių kokteiliai, kuriuos labai mėgsta. Aktorė kasdien būtinai suvalgo dvi morkas ir vieną obuolį. Ir ar patikėsite – Fanni niekada nėra buvusi sporto salėje, sportuoti ji tiesiog nemėgsta. Užtat dievina spagečius – bet nuo šių juk storėjama. Visa paslaptis ta, kad aktorė labai greita: greitai valgo, greitai juda, greitai kalba, todėl visus nereikalingus kilogramus tiesiog nepastebimai sudegina. Fanni Ardant pagimdė tris dukteris.

REKLAMA

Prancūzų gražuolė

Aktorei Catherine Deneuve 70 metų ir ji turi keturis anūkus. C. Deneuve visada atrodo gražiai, nes išlaikė nepriekaištingą skonį: subtilus makiažas, jokių peršviečiamų audinių, ekstravagantiškų drabužių. Ji neslepia savo amžiaus, o formą palaiko laiką leisdama gamtoje: dievina pasivaikščiojimus, mėgsta gėles ir rūpinasi savo sodu. Bet neatsisako ir taurelės gero gėrimo bei skanaus maisto. Catherine nekenčia netvarkos, sąžiningai vaikšto į buvusių meilužių, draugų ir kolegų laidotuves ir, regis, dėl to nesikremta. Bent jau to negalima įžvelgti pro jos tamsius akinius, kuriuos aktorė mėgsta nešioti. C. Deneuve labai kruopščiai apgalvoja savo valgiaraštį. Ryte, vos tik atsikėlusi iš lovos, ji išgeria 0,5 l vandens. Pusryčiams sumaišo stiklinę pašildyto pieno, po arbatinį šaukštelį medaus ir kakavos. Pienas papildo organizmą kalciu, kakava – magniu, medus – energija ir mikroelementais. Po 15 minučių suvalgo apelsiną ar greipfrutą. Iki pusiaudienio išgeria dar 0,5 l vandens. Pietums – truputis vištienos ar žuvies su daržovėmis, vakarienei – sultinys.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų