REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių sutuoktinių pora Sautende (Southend), Esekso (Essex) grafystėje, nuteista už tai, kad pavogė mirusio kaimyno labdarai paliktus pinigus, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

37 metų Darius Keršys iš šalimais gyvenusio 86 metų Viljamo Karingtono (William Carrington) pavogė 112 tūkst. svarų sterlingų, kuriuos vyras savo testamentu lygiomis dalimis paliko trims labdaros organizacijoms „Guide Dogs for the Blind“,„Tthe National Asthma Campaign“ ir „Cancer Research UK“. V. Karingtonas mirė 2010 metų spalį.

REKLAMA

D. Keršys už pavogtus pinigus nusipirko 22 tūkst. 500 svarų sterlingų kainuojantį prabangų visureigį „Audi Q7“, brangų kalnų dviratį ir kitų daiktų. Ketvirtadienį lietuvis buvo nuteistas kalėti pustrečių metų.

Jo ketvirto vaiko besilaukianti 39 metų žmona Inga Keršienė buvo nuteista už neteisėtu būdu įsigytų daiktų laikymą. Jai skirta lygtinė aštuonių mėnesių bausmė ir skirta atlikti 80 valandų viešųjų darbų.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis bylos duomenimis, V. Karingtonas mirė 2010 metų spalio 26 d. Tų pačių metų rugpjūčio mėnesį vyrui buvo išduota nauja „Visa“ debetinę kortelę. D. Keršys pasinaudojo kaimyno jam gera valia duotu namų raktu ir perėmė banko kortelę su PIN kodu. Praėjus trims mėnesiams po senolio mirties, 2011 metų sausį mirusio vyro vardu buvo sudaryta internetinės bankininkystės sutartis ir vėliau iš mirusio vyro taupomosios sąskaitos į D. Keršio sąskaitą buvo pervestos didelės sumos pinigų. Lietuvis taip pat kortelę atsiskaitinėjo parduotuvėse pirkdamas įvairiausius daiktus. Kasos kvitai vėliau per kratas buvo aptikti Keršių namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau banko darbuotojams kilo įtarimų dėl neįprastų pervedimų. Tyrimo metu buvo gautas V. Karingtono mirties liudijimas ir pinigų pervedimai vėliau nuvedė iki D. Keršio.

Iš viso iki tada lietuvis iš mirusios vyro sąskaitos pavogė 112 tūkst. svarų sterlingų. D. Keršys policijai sakė, kad esą jis susidraugavo su senyvu kaimynu ir šis prieš mirtį leido jam išleisti labdarai skirtus pinigus.

I. Keršienė teigė nieko nežinojusi apie vyro nusikaltimą. Tačiau prisiekusiųjų tai neįtikino, ir abu sutuoktiniai buvo nubausti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų