REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį po A lygos pirmojo turo rungtynių Gargžduose tarp "Bangos" ir "Šiaulių" futbolininkų įvyko policijos ir vietos aistruolių "Tigrų ekipa" incidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Ultras.lt vienas Gargždų "Bangos" fanų teigė, jog rungtynėms pasibaigus ir tiek svečių fanams, tiek kitiems žiūrovams palikus stadioną "Tigrų Ekipos" nariai, kurių buvo likę 15-20 žmonių, patraukė link išėjimo iš stadiono. Prie jų priėjo trys policijos pareigūnai (ne vietiniai, o atvykę iš Klaipėdos) su laidos "Farai" filmavimo grupės atstovu netoliese ir paklausė "Bangos" fanų - "gal pageidaujate pasimankštinti?". Tuo metu, anot gargždiškio, pareigūnai rankose jau gniaužė dujų balionėlius, o "Tigrų Ekipos" nariai paragino vieną saviškį pradėti filmuoti. Deja, pačios pradžios fanui užfiksuoti nepavyko.

REKLAMA

Nieko nelaukus policija, "Tigrų Ekipos" atstovo teigimu, išsitraukė dujų balionėlius ir ėmė purkšti. Pašnekovas teigė, jog be dujų pareigūnai jėgą panaudojo ne pasitelkę vadinamuosius "bananus", bet teleskopines lazdas.

"Bangos" fanas teigė, jog nebuvo jokios priežasties prieš juos panaudoti smurtą, fanai rungtynių metu nesielgė netinkamai, kad vėliau po rungtynių būtų dėl ko prieš juos panaudoti jėgą. "Nebuvo konkrečių asmenų, kuriuos norėjo sulaikyti - daužė ir gainiojo visus, kas pakliuvo. Su lazdom plakė ir nepilnamečius. Vieną jų daužė net trise. Vėliau atvažiavo dar 3-4 ekipažai. Suiminėjo visus - maždaug 15 žmonių. Nesupratome, nei už ką, nei koks tikslas buvo panaudoti tramdomąsias priemones",- teigė "Tigrų Ekipos" atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Gargždiškiai buvo suimti ir nuvežti į nuovadą, jiems surašyti protokolai. Vienas tądien suimtų fanų Ultras.lt teigė, jog išėjęs iš nuovados ir šalia stovėjusio policijos pareigūno paklausęs, už ką buvo panaudota tokia jėga, pareigūnas garsiai visiems girdint atsakė: "Verslas yra verslas".

Šiaulių Fanai taip pat patvirtino matę laidos "Farai" filmavimo grupę ir susidūrė su policijos pareigūnais - pastarieji įtarinėjo šiauliečius alkoholio vartojimu stadione ir kėdžių išlaužymu. Tačiau, šiauliečių teigimu, viskas baigėsi be konfliktų, Gargždų stadiono apsauginiai juos netgi užstojo nuo policijos įtarinėjimų ir svečiai po rungtynių išvyko namo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti Gargždų "Bangos" fanų - Tigrų Ekipos - atstovai minėjo, jog paprastai jų stadione tvarką prižiūri apsaugos darbuotojai, su kurias fanai jokių problemų neturi ir konfliktų tarp jų ir apsauginių nekyla.

Tačiau tądien į stadioną atvažiavo policijos pareigūnai su filmavimo grupe iš Klaipėdos, kas, anot fanų, galimai ir paskatino pareigūnus imtis smurto - LNK laidos "Farai" kūrybinės grupės siekis sukurti įdomų reportažą.

Įtampa dėl policijos pareigūnų elgesio tvyrojo ir vakar Gargžduose vykusiose A lygos rungtynėse tarp vietos "Bangos" ir Tauragės "Tauro". Į rungtynes vėlgi iš Klaipėdos atvyko du policijos autobusiukai, o pareigūnai su šunimis patruliavo stadione.

REKLAMA

Rungtynėms pasibaigus policijos pareigūnai sekė, kur link eina Tigrų Ekipos fanai, tačiau incidentų ar smurto proveržių tiek prieš namų, tiek prieš svečių komandos fanus neįvyko.

Gargždų "Bangos" fanams už incidentą iškeltos bylos ir numatytas teismo posėdis, kuris įvyks kovo 22 dieną. Dėl jo dalis Tigrų Ekipos atstovų netgi atsisakė minties keliauti į futbolo fanų taip laukiamą renginį - tą pačią dieną Žilinoje vyksiančias rungtynes tarp Slovakijos ir Lietuvos nacionalinių futbolo rinktinių.

Gargždų "Bangos" klubo direktorius Rimantas Mikalauskas sakė girdėjęs apie sekmadienį įvykusį incidentą, bet jo vertinti negalįs: "Apie incidentą girdėjau. Bet, kad vertinčiau, turėčiau turėti daugiau informacijos. Aš pats jo nemačiau, atgarsiai apie jį - skirtingi, iš policijos negavau kokios informacijos.'

REKLAMA

Tarp Lietuvos futbolo fanų gargždiškiai laikomi ganėtinai draugiškais, neagresyviais ir nekeliančiais konfliktų. R. Mikalauskas sako, kad "Tigrai" klubui problemų niekada nėra sukėlę, su apsauga niekada nėra konfliktavę.

"Visada su jais būdavos viskas gerai. Aš prieš antrojo turo rungtynes su "Tauru" klausiau apsaugos viršininko - ar buvo per sungtynes su "Šiauliais" kokių nors incidentų ar neramumų? Atsakė - viskas buvo tvarkinga, nebuvo nieko panašaus," - pasakojo "Bangos" direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų