REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį sakė, kad ginklų tiekimas Sirijos sukilėliams prieštarautų tarptautinei teisei, praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Vos prieš vieną dieną Didžioji Britanija užsiminė, kad svarsto galimybę apeiti Europos Sąjungos (ES) taikomą ginklų embargą, kad galėtų apginkluoti Sirijos sukilėlius.

REKLAMA

"Tarptautinė teisė neleidžia tiekti ginklų ne vyriausybės veikėjams ir mūsų požiūriu tai būtų tarptautinės teisės pažeidimas", - sakė S. Lavrovas per spaudos konferenciją Londone.

Rusija, kuri pardavinėjo ginklus Sirijos prezidento Bašaro al Asado (Bashar al-Assad) vyriausybei ir ne kartą blokavo prieš jį nukreiptas Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijas, teigia, kad vienintelis būdas išspręsti krizę yra dialogas.

Didžioji Britanija ir Prancūzija bei Turkija nepatenkintos, kad dialogas Sirijoje neprasideda ir šia linkme nėra jokios pažangos. Jos pradėjo kalbėti apie galimybę panaikinti ES ginklų embargą, kad būtų galima apginkluoti sukilėlius. S. Lavrovas ir Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Viljamas Heigas (William Hague) pabrėžė, kad jie abu tiki politiniu dialogu, bet nesutampa jų nuomonės dėl sukilėlių apginklavimo ir dėl griežtų veiksmų prieš Siriją JT Saugumo Taryboje.

S. Lavrovas teigė, kad nerimauja dėl tarp sukilėlių esančių islamistų radikalų. Sirijos konfliktas prieš dvejus metus prasidėjo taikiais protestais už demokratiją, bet peraugo į pilietinį karą. Apie 70 tūkst. žmonių žuvo, o daugiau nei milijonas tapo pabėgėliais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų