REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Investuotojai bėga nuo aukso. Praėjusią savaitę „JP Morgan“ paviešino grafiką, kuriame aiškiai matyti praėjusių metų investicinė grąžą iš atskirų turto klasių. Akivaizdu, kad auksas psirodė prasčiausiai, rašo qz.com.



REKLAMA
REKLAMA



Prasidėjus pasaulinei finansų krizei aukso kaina ėmė kopti aukštyn. 2011 metų rugsėjį aukso vertė pasiekė piką, tačiau po to metalas nustojo brangti. Investuotojams pabodo laukti naujo kainų šuolio, todėl dalis pradėjo išpardavinėti savo auksines investicijas.

REKLAMA

Kita vertu gali būti, kad investuotojams pabodo laukti intensyviai pranašautos, bet taip ir neįvykusios pasaulinės hiperinfliacijos, kurią turėjo sukelti aktyvi centrinių bankų monetarinė politika. Net ir JAV, kurios centrinis bankas prispausdino daugiausiai dolerių, infliacija tebesvyruoja ties 2 proc. riba. Po pirminio išgąsčio atsigavę investuotojai grįžta į rizikingesnių finansinių instrumentų rinkas, todėl auksas, įgijęs saugaus ir brangaus užutekio reputacija netenka savo reikšmės.



REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, daugelis žmonių laiku investavę į auksą sugebėjo uždirbti gerą pelną, nes per pastaruosius penkerius metu jo vertė pakilo 61 proc., tačiau jau kurį laiką instituciniai investuotojai išparduoda auksą, gali būti, kad netrukus jų pėdomis paseks ir smulkieji investuotojai, o tai turėtų neigiamą poveikį aukso kainai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų